Porumbul fiert protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos și oferă vitalitate pe termen lung. În această perioadă porumbul fiert este o gustare des întâlnită. Dar te-ai gândit că, în loc să-l consideri o excepție de la dietă, te-ar putea ajuta să fii în formă?
Procesul de fierbere nu determină pierderea proprietăților curative în cazul porumbului. Potrivit studiilor de specialitate, vitaminele și aminoacizii rămân în porumbul fiert într-o proporție mare, ceea ce transformă această mâncare delicioasă într-un remediu util pentru energie și vitalitate. Nu trebuie să te mai temi că porumbul fiert îngrașă. Dacă este consumat și preparat corect, porumbul ajută la scăderea în greutate.
Iată câteva motive pentru care ar trebui să mănânci porumb fiert:
1. Oxigenare și protecție a inimii
Compușii de porumbul fiert măresc elasticitatea vaselor de sânge, crescând cantitatea de elastină. Acest lucru oferă o oxigenare mai bună pentru întregul organism și scade riscul de aritmii, accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord.
2. Porumbul fiert îngrașă? Atenuează greața și insomnia
Consumul de porumb fiert dimineața, timp de cel puțin 15 zile, va reduce semnificativ senzația de greață, durerile de cap, oboseala sau insomnia.
3. Accelerează arderea grăsimilor
Potrivit studiilor de specialitate, dacă vei include în dieta zilnică 150g de porumb fiert vei obține rapid o siluetă remodelată. Consumul de porumb fiert poate duce la pierderea în greutate datorită unui mecanism molecular care grăbește degradarea grăsimilor.
Astfel, gustarea ta preferată se poate transforma într-un remediu extrem de eficient pentru un corp tonifiat. Deci, nu te mai teme că porumbul fiert îngrașă! Consumă-l corect și nu vei avea parte de centimetri în plus.4. Stimulează memoria
Compușii azotați ciclici prezenți în porumbul fierbinte stimulează capacitatea de sinteză rapidă și funcțiile de memorare.
5. Porumbul fiert îngrașă? Protejează plămânii
Porumbul fiert conține un carotenoid numit beta-criptoxantina, care previne cancerul pulmonar.
6. Revitalizează organismul
200g de porumb fiert furnizează 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, dându-ți impulsul necesar pentru a depăși momentele solicitante.
7. Contribuie la prevenirea bolii Alzheimer
Cercetătorii germani au descoperit că un consum constant de tiamină, prin intermediul porumbului fiert, poate reduce rata îmbătrânirii creierului cu 5-10% pe an la femei și cu 2-6% pe an la bărbați, având astfel un rol profilactic în prevenirea maladiei Alzheimer.
8. Reduce colesterolul
Porumbul fiert este o sursă de vitamina E, care participă la procesul de reînnoire a celulelor și produce cantități crescute de oxigen în sânge, contribuind la eliminarea grăsimilor nocive și reducerea nivelului de colesterol.
9. Porumbul fiert îngrașă? Are efect diuretic
Datorită conținutului ridicat de fibre, porumbul fiert reglează circulația la nivelul intestinului. Este, de asemenea, un bun diuretic și, consumat regulat, poate împiedica retenția apei în organism (picioarele umflate sunt un simptom comun al acestei probleme).
În plus poate contribui la ameliorarea cistitei cronice, aterosclerozei, nevrozelor, gastritei, ulcerului, diskineziei biliare, reumatismului și arteritei.
10. Încetinește procesul de îmbătrânire
Consumul de porumb fiert pe o perioadă de minimum 25 de zile poate crește cu până la 7-8% lungimea totală a rețelei de vase de sânge. Acest lucru are ca efect reducerea acumulării de toxine în organism, încetinirea îmbătrânirii și prevenirea bolilor.
Cum trebuie consumat porumbul
Fierberea sau gătitul la aburi sunt metodele sănătoase de preparare a porumbului. Oferă o aromă intensă și nu permit pierderea vitaminelor.
Dacă vrei să experimentezi ceva nou, încearcă să prepari porumbul și pe grătar.Pentru a obține beneficiile nutriționale, este important să nu servești porumbul cu unt sau alte sosuri grase. În caz contrar va crește foarte mult conținutul de calorii și grăsimi, iar porumbul este deja bogat în carbohidrați. În schimb, poți utiliza diferite condimente pentru a intensifica gustul fără să te temi că va trebui să petreci ore în plus la sală după aceea.