Fructul de papaya poate fi consumat in mai multe feluri: fie asa proaspat, fie adaugat la sanale de fructe sau diverse retete. Cea mai simpla metoda de a-l consuma este sa-l mananci ca pe un pepene: dupa ce ai spalat fructul, taie-l in doua pe lungime, scobeste semintele si mananca-l cu o lingura. Pentru un plus de savoare se stoarce zeama de lamaie deasupra. Daca vrei sa-l folosesti in salate, se curata de coaja si se taie in bucati, insa trebuie sa-l adaugi in salate exact inainte de servire pentru ca inmoaie celelalte fructe.
Semintele le poti mesteca sau le poti sa le pui intr-un blender alaturi de un sos cremos.1. amesteca intr-un blender papaya, coriandru si ghimbir si foloseste sosul pentru creveti, scoici;
2. taie fructul de papaya in jumatate si pune o umplutura de fructe;
3. pune intr-un blender papaya, capsune si iaurt ca sa mananci o supa racoritoare;
4. taie fructul in jumatate, scobeste semintele, stropeste-l cu zeama de lamaie si umple jumatatile cu branzica de casa. Orneaza cu frunze proaspete de menta si migdale prajite.
Cine trebuie sa evite papaya?
- persoanele care sunt alergice la latex (s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre alergia la latex si posibilitatea de a declansa o alergie la kiwi, avocado, papaya si banane deoarece toate acestea contin proteine care, la fel cu cele din latex, pot avea efect alergic).