5. Reţetă de pâine sănătoasă: fără făină şi fără drojdie - My New Roots
Ingrediente
- - 1 cană cu seminţe crude de floarea-soarelui
- – 1/2 cană cu seminţe de in
- – 1/2 cană cu nuci (de care preferi)
- – o cană şi jumătate cu fulgi de ovăz
- – 2 linguri cu seminţe chia
- – 4 linguri cu tărâţe de psyllium
- – 1 linguriţă cu sare de mare
- – 1 linguriţă cu miere (opţional)
- – 3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
- – o cană şi jumătate de apă călduţă.
Am pus toate ingredientele uscate într-un castron mare, după care am turnat uleiul şi câte puţin din apa călduţă până s-a omogenizat tot. Am tapetat tava pentru cozonac cu o foaie de copt, am turnat compoziţia şi am nivelat-o cu o lingură. Se lasă să stea la temperatura camerei 2 ore sau peste noapte/zi. Abia apoi se introduce în cuptorul încălzit 20 de minute, după care se scoate din tavă şi se pune cu faţa în jos direct pe grilajul de la cuptor, lăsându-se la copt încă aproximativ 30 de minute. Nu se feliază înainte de a fi răcită complet şi se păstrează la frigider într-un recipient închis.
Posteaza comentariu