Mucenicii, o mancare traditionala romaneasca, se prepara in fiecare an in data de 9 martie pentru a praznui memoria Sfintilor 40 de Mucenici din Sebastia. Exista mai multe variante de mucenici, insa cei muntenesti sunt cei mai populari si cei mai gustosi.
Desi sunt relativ usor de preparat, multa lume face o greseala din cauza careia rezultatul nu este tocmai asa cum trebuie: mucenicii se umfla excesiv si ies tari, avand o textura usor ciudata. Iata cum se prepara corect.
Mucenici muntenesti: beneficii nestiute pentru sanatate
Putini stiu ca mucenicii muntenesti au o serie de beneficii reale pentru sanatate. Contrar credintei populare consumul de mucenici nu ingrasa. In plus, nuca din compozitie este un adevarat medicament.
Nucile contin acid alfa linoleic, care este extrem de benefic celor cu afectiuni cardiovasculare si impiedica ingrosarea arterelor. Nucile sunt bogate si in proteine, minerale, vitamine si antioxidanti. Citeste continuarea pe kanald.ro!