Descoperă o listă a fructelor de pădure care fac minuni pentru sănătate
Afinele
Albastrul intens al acestor fructe nu înseamnă doar o culoare frumoasă. Ea este dată de un compus foarte puternic numit antocianină. Oamenii de știință susțin că acest antioxidant este un protector foarte bun împotriva cancerului, bolilor cardiace și demenței și este un excelent stimulent pentru sistemul imunitar. Afinele pot fi consumate proaspete sau congelate.
Conțin apă și fibre, ceea ce îți va crea o senzație de sațietate, fără să-ți deregleze dieta zilnică. 60 de grame de afine conțin în jur de 40 de calorii.Fructele de acai
Aceste fructe asemănătoare strugurilor sunt considerate un superaliment, deoarece conțin mai mulți antioxidanți decât orice alt fruct de pădure. Acești nutrienți contribuie la stoparea distrugerii celulelor, distrugere care stă la baza multor boli. Dar încă mai este nevoie de multe studii pentru a înțelege felul în care acționează aceste fructe.
Pot fi consumate proaspete sau congelate, dar ar fi bine să discuți cu doctorul tău înainte de a începe să le consumi ca supliment alimentar. Dozele mari pot fi vătămătoare și pot interacționa cu efectele anumitor medicamente.Coacăze
Aceste fructe au un conținut foarte mare de polifenoli, compuși chimici care contribuie la reducerea inflamațiilor responsabile pentru bolile de inimă și cancer. Coacăzele sunt importante în procesul de descompunere a zahărului la nivelul intestinului subțire, ceea ce reduce riscul de a dezvolta diabetul de tip2.
Pot fi consumate atât proaspete cât și congelate. 120 de grame de coacăze conțin doar 7 grame de zahăr. Aceeași cantitate conservată în sirop conține mai mult de 50 de grame. Căpșunile
Aceste fructe dulci, în formă de inimă, au un conținut bogat în vitamina C, acid folic, fibre și antioxidanți. Pot contribui la reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului, reglează nivelul glicemiei și luptă împotriva efectelor pe care îmbătrânirea le produce asupra creierului.
Deoarece au un sezon scurt, trebuie consumate cât mai mult în acel interval. Pentru a beneficia de toate calitățile fructului, acesta nu trebuie spălat decât înainte de a fi consumat.