Atenţie! Produsele lactate se consumă în cantităţi moderate! 3-4 porţii pe săptămână. Laptele de vacă nu este recomandat să fie consumat frecvent şi în cantităţi mari, deoarece s-a constatat că mai mult de trei pahare de lapte pe săptămână cresc prevalenţa cancerului de sân şi de prostată.
- Kefir
- Iaurt de capră
- Lapte de capră
- Iaurt uşor
- Lapte bătut
- Ricotta
- Urdă
- Telemea de capră
Atenţie! Carnea se consumă în cantităţi moderate! 2-3 porţii mici pe săptămână. Potrivit specialiştilor, consumul exagerat de carne creează o mare aciditate, provocând inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor.
- Carne de pui
- Carne de peşte
- Carne de curcan
- Carne de porc, miel şi vită, în cantităţi mici, ocazional
- Ouă în cantităţi moderate (1-2 pe săptămână)
- Ceai verde
- Cafea simplă, îndulcită cu zahăr brut, cu moderaţie
- Limonadă cu miere de albine
- Ceaiuri din plante medicinale
- Smoothie cu verdeţuri şi banană
- Vin roşu de ţară, cu moderaţie
- Cacao pudră
- Scorţişoară
- Ghimbir
- Nucşoară
- Pudră de roşcove
- Fulgi de ardei iute
- Turmeric
- Curry
- Paprika
- Pasta de tomate sau bulion
- Rozmarin proaspăt sau uscat
- Oregano uscat
- Leuştean proaspăt sau uscat
- Mentă proaspătă sau uscată
- Ciocolată neagră cu peste 70% cacao
- Batoane din cereale integrale, curmale şi nuci
- Prăjituri sănătoase făcute în casă, ocazional
- Îngheţată făcută în casă
- Tarte cu fructe, cu blat din făină integrală
- Brioşe sau checuri cu făină de hrişcă şi făină integrală, ocazional.
Posteaza comentariu