Invata sa reduci caloriile la fiecare masa

Pentru a slabi, trebuie sa arzi mai multe calorii decat mananci. Poate fi destul de dificil, mai ales pentru ca "numaratul" caloriilor este o chestiune destul de neplacuta.

Pentru a slabi, trebuie sa arzi mai multe calorii decat mananci. Poate fi destul de dificil, mai ales pentru ca "numaratul" caloriilor este o chestiune destul de neplacuta.

Cercetatorii de la Harvard si de la Louisiana State University au descoperit ca persoanele care isi reduc numai cu putin numarul de calorii consumate zilnic au reusit sa slabeasca in jur de 6 kilograme in jumatate de an, indiferent de ce tip de dieta urmau.

De fapt, daca reduci consumul a 100 de calorii zilnic, vei slabi 4,5 kilograme intr-un an.

Daca scazi 250 de calorii din meniul tau zilnic, vei slabi 26 de kilograme intr-un an. Reducand numarul zilnic de calorii cu 500, ai putea slabi 26 de kilograme in jumatate din timp, adica in sase luni.  

"Exista o infinitate de diete pentru slabit, dar cea mai eficienta este dieta echilibrata. Atunci cand se incepe o dieta, se recomanda sa nu fie sub 1000 - 1200 de calorii. Daca dieta este hipocalorica, atunci cand se renunta la ea se produce efectul yo-yo", afirma Jordina Casademunt, nutritionist specializat in nutritie sportiva si ortomoleculara, autoarea cartii "Tratamente naturale pentru combaterea celulitei".

La fiecare masa, chiar fara sa iti dai seama, introduci in organism multe grasimi si o cantitate nedorita de zahar.
Acestea se ascund in sosuri, ketchup, paine, aluaturi si dressinguri pentru salate. Important este sa stii exact ce mananci, mai ales pentru ca in ultima perioada alimentele procesate ne-au acaparat dieta.

"In medie, o portie de mancare este azi cu aproximativ 200 de kilocalorii mai bogata decat acum 20 de ani. De aceea, pentru adoptarea unui stil de viata echilibrat, este foarte important sa cunoastem si cantitatile recomandate pentru o portie, indiferent de tipul de aliment pe care il consumam", declara nutritionistul Elena Casapu.

Mici schimbari in obiceiurile tale alimentare te pot ajuta sa scazi semnificativ numarul de calorii pe care il consumi zilnic.
Iata cateva dintre ele:

Mai putine grasimi "rele"


Uleiul de floarea soarelui, folosit "pe scara larga" in bucataria romaneasca traditionala, este vinovat de numarul mare de calorii continut de unele mancaruri gatite. Prajeala, care este de cele mai multe ori baza cu care se incepe prepararea unui fel de mancare traditional, este cea care concentreaza cele mai multe grasimi "rele". Prepara tocanitele, sosurile si diversele mancaruri traditionale fara prajeala, adaugand cateva linguri de ulei, de preferat de masline, la final.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă