Astfel, in fiecare luna, pe platforma The Secret Ingredient este desemnat un ingredient secret si sunt oferite informatii utile legate de acesta. In ianuarie, pe platforma Electrolux pot fi accesate detalii despre istoria, si valorile nutritive ale perelor Conference, dar si trucuri si idei de integrare a acestora in retetele realizate chiar la tine acasa.
Para Conference – ingredientul lunii ianuarie
Avand un termen de valabilitate indelungat, para Conference este printre cele mai rezistente dintre miile de soiuri domesticite si cultivate la nivel mondial.
Perele salbatice, originare din regiunea Caucaziana a Asiei Centrale, sunt stramosii multor soiuri de pere domesticite si cultivate pentru a fi consumate inca din cele mai stravechi timpuri. Filosoful Pliniu cel Batran a descris 41 de soiuri diferite de pere in Roma Antica – o perioada in care perele erau mult mai apreciate decat merele.
In secolele XVII si XVIII, gradinarii europeni au inceput sa cultive noi soiuri de pere cu nume fanteziste precum Comtesse de Paris sau Doyenné du Comice. Soiul Conference a debutat mai tarziu, in cadrul Conferintei Nationale Britanice a Perelor din 1895, cand a castigat locul intai, primind acest nume pentru a marca momentul.
Servirea perelor
Perele pot fi servite atat crude, cat si gatite - cei mai multi nutrienti se afla in coaja. Perele pot fi posate in vin rosu si condimente, taiate in sferturi si prajite, sotate in felii mai mari sau pur si simplu feliate si puse in salate, alaturi de branza cu mucegai si nuci.
Acestea sunt folosite in multe deserturi, printre care se numara si Poires Belle Helene. Acest desert care este un rasfat culinar numit dupa o opera despre Elena din Troia si care combina perele cu ciocolata.
Descopera si tu ingredientul secret al lunii ianuarie accesand platforma The Secret Ingredient Electrolux si incearca experiente culinare desavarsite, chiar la tine acasa!