Accesand platforma The Secret Ingredient, vei intra in universul culinar al Electrolux, nascut din pasiune pentru gatit si bazat pe cei peste 100 de ani de experienta in conceperea echipamentelor profesionale pentru cei mai apreciati chefi din Europa. Aici vei gasi inspiratia sa incerci gusturi si texturi noi, chiar in caminul tau, punand in practica tehnici si sfaturi primite de la chefi recunoscuti.
Ingredientul Secret al lunii octombrie – Scoicile
In limba romana, termenul „scoica” provine din cuvantul „skolika” din slava, care inseamna „coaja”.
Acestea au fost consumate si savurate inca din cele mai indepartate timpuri. Mai mult decat atat, scoicilor le-au fost atribuite si alte intrebuintari, ele fiind, de exemplu, folosite de catre populatiile indigene din America de Nord ca moneda.
Scoicile – Informatii nutritionale
Scoicile sunt benefice organismului datorita faptului ca sunt sarace in grasimi si bogate in fier, vitamina B12 si proteine. Acestea au un aport mai mare de proteine decat carnea de vita macra, 100 g de scoici asigurand peste jumatate din necesarul zilnic de proteine recomandat unui adult, spre deosebire de carnea de vita care asigura doar 28%. Mai mult decat atat, doar 6 grame de scoici asigura 100% din doza zilnica recomandata de vitamina B12. De asemenea, scoicile sunt foarte bogate in minerale sanatoase precum seleniu, zinc, magneziu si potasiu. Nu in ultimul rand, scoicile se afla printre cele mai bogate alimente in fier, conform clasificarii realizate de WebMD si de blogul BBC Good Food*.
Prepararea si servirea scoicilor
Scoicile pot fi recoltate si consumate pe tot parcursul anului. Inainte de preparare, pentru a te asigura ca scoicile sunt proaspete, verifica daca acestea au un miros placut si nu uita sa le speli cu atentie. Ele pot fi consumate crude, coapte, prajite sau fierte in abur de apa sau de vin alb, pana li se deschid cochiliile.
Scoicile pot fi conservate pana la 3 luni prin intermediul congelarii. Pentru a le pregati, ele trebuie clatite cu apa sarata, puse intr-un recipient impreuna cu sucul lor si acoperite cu apa cu sare.
Incearca si tu ingredientul secret al lunii octombrie si descopera o noua experienta culinara!