Importanța rodiilor pentru lupta contra cancerului

Două studii recente au analizat efectele rodiilor asupra celulelor stem canceroase. Iată la ce concluzii au ajuns oamenii de știință!

Care este importanța rodiilor când vine vorba de lupta contra cancerului?


De când chimioterapia și radiațiile au devenit tratamentele standard, oncologia a provocat adesea mai mult rău și suferință decât ameliorare. Ar putea comunitatea științifică să descopere puterea de combatere a cancerului a unor alimente pentru a vindeca ceea ce tratamentul convențional înrăutățește? Una dintre cele mai importante descoperiri din biologie și medicină din ultimii ani este faptul că aceste celule stem canceroase sunt în mare măsură responsabile de eșecul tratării convenționale a cancerului.
Aceste celule, care reprezintă o mică populație de celule tumorale, sunt celule canceroase caracterizate prin proprietăți ale celulelor stem, cum ar fi auto-reînnoirea și capacitatea de a da naștere la toate tipurile de celule găsite într-o anumită probă de cancer. Aceste celule stimulează dezvoltarea tumorilor, progresia, metastazele și rezistența la medicamente.

Primul studiu, publicat în revista Food and Toxicology Chemicals, a dezvăluit că celulele stem canceroase din colon oferă o nouă paradigmă pentru tratamentul cancerului colorectal.
Cercetătorii au analizat modul în care metaboliții colonului de polifenoli din rodii interacționează cu celulele stem canceroase din colon. Mai exact, cercetătorii au analizat efectele asupra celulelor stem canceroase din colon ale celor două amestecuri de metaboliți. Cercetătorii au confirmat că aceste amestecuri au fost în măsură să suprime celulele stem canceroase din colon luate din tumora primară a unui pacient cu cancer colorectal. Amestecurile au modificat caracteristicile fenotipice și moleculare ale colonosferelor - microcoloniile de celulele stem canceroase care se pot transforma într-un cancer invaziv și letal cu timpul.

Al doilea studiu, publicat în revista Nutrition and Cancer, a evaluat abilitatea extractului de rodii de a modifica caracteristicile ambelor celule stem individuale ale cancerului de sân și fragmentelor din ele.
Studiul a constatat că extractul de rodii a inhibat formarea de celule canceroase. În plus, cercetătorii au descoperit că extractul de rodie a fost capabil să promoveze diferențierea celulelor stem de cancer mamar, precum și prevenirea tranziției epitelio-mezenchimale.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că abilitatea extractului de rodie în ceea ce privește suprimarea celulelor stem canceroase poate fi exploatată în prevenirea cancerului de sân.

Pe măsură ce se vor acumula tot mai multe astfel de cercetări, comunitatea medicală se va îndrepta probabil către adoptarea unor alternative la chimioterapie în favoarea biochimioterapiilor.
iulia-mirica