Culorile atât de diverse ale fructelor sunt extrem de importante pentru sănătatea corpului nostru. Tocmai datorită acestor pigmenţi, fructele se transformă în cele mai puternice arme anticancer. Numeroase cercetări au scos la iveală capacitatea anumitor fructe de a inhiba angiogeneza, adică procesul prin care se împiedică dezvoltarea tumorilor, înfometând celulele afectate şi împiedicând formarea unor vase noi de sânge care hrănesc cancerul.
Iată o listă cu cele mai puternice fructe care combat cancerul şi pe care ar fi bine să le consumi zilnic:
1. Afinele
Le găsim acum în piaţă şi sunt considerate superalimente cu un puternic efect anticancerigen. Ele combat cancerul deoarece conţin antocianidină, proantocianidină şi acid elagic, două ingrediente care stimulează mecanismele de eliminare a substanţelor cancerigene.
2.Rodiile
Rodiile sunt recunoscute de mii de ani pentru capacitatea lor de a reduce dezvoltarea cancerului la prostată. Consumate ca atare sau sub formă de suc, rodiile nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, deoarece au proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante.
3. Lămâile
Conţin flavonoizi cu efect antiinflamator şi stimulează procesul de detoxifiere şi eliminare a substanţelor cancerigene. Un studiu recent chiar a arătat faptul că lămâia este de 10.000 de ori mai puternică decât un medicament des folosit în chimioterapie. De asemenea, ea s-a dovedit deosebit de eficientă în cazul unor mai multe tipuri de celule canceroase şi în prevenirea metastazelor.