Alimentatia este unul dintre cele mai importante lucruri pentru a te simtiin forma si a evita aparitia unor boli cum ar fi cele cardiovascularesau obezitatea. Principala cauza a acestor imbolnaviri o constituiealimentatia nepotrivita.
Consumul masiv de grasimi, fainoase si dulciuri, in detrimentul celui defructe si legume, duce, in primul rand, la ingrasare care, la randul ei,are efecte neplacute asupra sanatatii, prin cresterea lipidelor si acolesterolului in sange. In plus, aceste alimente, frecvent intalnitein hrana de zi cu zi, nu sunt suficiente pentru asigurarea necesaruluide vitamine si minerale, fapt ce duce la aparitia altor boli, cum ar fidiabetul sau arteroscleroza.
Cafeaua este permisa doar daca este indulcita cu inlocuitori aizaharului.
In cazul persoanelor care tin cura de slabire, pentru ca regimul sa poatafi respectat un timp lung, astfel incat sa se ajunga la greutatea ideala,este bine ca meniul sa fie cat mai variat. De asemenea, este indicat saalegi alimente cu cel mai scazut continut in calorii. Dulciurile trebuieevitate, dar, daca totusi acest lucru ti se pare imposibil, poti optapentru cele fara zahar sau pentru gemurile preparate cu inlocuitori aizaharului. Folosind aceste produse, dulciurile nu vor mai fi alimenteinterzise diabeticilor sau persoanelor care tin dieta. Totusi, incura de slabire trebuie sa se tina cont si de necesarul de vitaminesi de minerale al organismului si, ca urmare, in alimentatia zilnicatrebuie sa existe fructe, legume, lactate, oua si carne fiarta. Legumelesi fructele trebuie consumate proaspete, insa, pentru a diversificameniul, acestea pot fi fierte in abur. In plus, mai exista cateva regulicare trebuie respectate: abuzul de sare trebuie evitat, iar alcooluleste interzis. Pentru ca mancarea sa aiba totusi gust, se pot folosiinlocuitori pentru alimentele interzise - in condimentarea salatelorse poate utiliza sucul de lamaie sau uleiul de masline extra virgin,iar sosurile se pot prepara din supa de carne degresata. De asemenea,trebuie sa bei zilnic cel putin doi litri de lichid.
Nu rata niciodata micul dejun! Incepe ziua cu o portie de cereale, bogatein vitamine si minerale, care, inmuiate in lapte sau iaurt degresat,alaturi de un pahar de suc proaspat de portocale, reprezinta variantacea mai sanatoasa pentru micul dejun. In ceea ce priveste numarul demese pe zi, se recomanda ca acestea sa fie cinci sau sase, consideratnumarul optim care sa asigure o continuitate energetica pe parcursulunei zile intregi. In plus, seara mananca cu cel putin doua ore inaintede culcare sau, daca se poate, renunta.
De asemenea, poti apela si la o serie de ceaiuri diuretice sau medicamentepentru slabit, disponibile in lantul farmaciilor SensiBlu, elaborate pebaza de extracte vegetale, foarte eficiente in reglarea metabolismuluisi a combaterii retentiei de apa. Toate aceste produse fac inutilainfometarea la care multe dintre noi apeleaza atat de des, fiind lafel de delicioase ca si produsele cu multe calorii pe care le inlocuiesc.