Cantitatea de mercur din carnea de peşte este îngrijorătoare, de aceea este bine să ştii ce să alegi dacă obişnuieşti să o consumi frecvent. Carnea de peşte este recomandată în defavoarea altor tipuri de carne, deoarece conţine grăsimi sănătoase care hrănesc creierul şi feresc inima de boli cardiovasculare. Însă, consumul regulat de peşte ridică o problemă legată de cantitatea de mercur care se regăseşte în cantităţi mai mari în unele sortimente.
Mercurul este toxic pentru creier, inima şi sistemul nervos. În special femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să fie foarte atente la consumul de peşte, deoarece mercurul împiedică dezvoltarea neurologică a fătului.
Printre simptomele care pot să anunţe un nivel ridicat al mercurului în corp se numără oboseala persistentă, starea de irascibilitate şi senzaţia de tremur greu de controlat, avertizează Dr. Oz.
Ca să eviţi aceste probleme este recomandat să optezi pentru carnea de peşte cu un conţinut sărac de mercur. Iată o listă pe care expertul a postat-o pe site-ul oficial al emisiunii şi care te va ajuta să faci cea mai bună alegere:
Peştii cu un conţinut redus de mercur
- somonul proaspăt
- creveţii
- tilapia
- anşoa.
Consumă-i cu regularitate!
Peştii cu un conţinut mediu de mercur
- conserva de ton
- homarul
- halibutul
- bibanul.
Consumă-i cu moderaţie!