Dr. Oz: 5 reţete care te ajută să ţii cancerul la distanţă

Studiile au dovedit faptul că există alimente care datorită substanţelor pe care le conţin au un rol protector, împiedicând apariţia cancerului. Află de la Dr. Oz câteva reţete sănătoase şi cu efect anticancerigen!

În emisiunea sa "The Dr. Oz Show", celebrul Dr. Oz ne învaţă cum să gătim cu alimentele care sunt anticancerigene pentru a beneficia de efectele protectoare.

 

Iată câteva dintre reţetele prezentate de el şi specialiştii invitaţi în emisiune:

1. Paste cu ton, reţetă anticancerigenă

Ai nevoie de:

  • 2 conserve cu pastă de tomate sau roşii proaspete
  • 4 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • 1 linguriţă boia iute
  • 2 linguri de capere
  • 1/2 cană cu măsline negre, fără sâmburi şi feliate
  • 3 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 linguri cu busuioc uscat sau frunze proaspete
  • 450 grame de paste integrale
  • 1/4 cană cu parmezan ras
  • 1 conservă de ton bucăţi în ulei.

Mod de preparare


1. Se amestecă pasta de tomate cu ulei de măsline, boia, capere, măsline, usturoi şi busuioc. Se lasă sosul la temperatura camerei o oră, după care se adaugă tonul mărunţit.
2. Se fierb pastele al dente, se scurg de apă şi se amestecă cu sosul şi parmezanul ras.

2. Salată de varză murată

Legumele crucifere sunt recunoscute pentru faptul că previn cancerul la colon, ficat şi sâni. Dr. Oz recomandă să consumi varza în stare crudă sau să-ţi prepari o salată precum cea din imagine cu varză murată.

Ingrediente

  • 1 cană cu varză murată feliată
  • 2 roşii
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • piper.

Se amestecă toate ingredientele şi se consumă salata cu poftă.

3. Supă cremă de dovleac

Ingredientul secret cu proprietăţi anticancerigene este dovleacul, care datorită conţinutului de betacaroten inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.

Ingrediente

  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 linguriţe de unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt răzuit
  • 2 linguri de curry
  • 2 linguriţe de sare de mare
  • 1 linguriţă pudră de chilli
  • 500 grame de dovleac din conservă, congelat sau proaspăt
  • 5-6 căni cu apă plată.

1. Se căleşte foarte puţin ceapa în unt până când se înmoaie, după care se adaugă usturoiul, ghimbirul şi curry.
2. Apoi se adaugă sarea, apa şi dovleacul.
3. Se lasă pe foc mic sub capac aproximativ 30 de minute, după care se mixează în blender.

4. Paste integrale cu boabe de fasole şi porumb

Boabele de fasole sunt bogate în antioxidanţi şi flavonoizi care distrug celulele canceroase şi oferă protecţie împotriva acţiunii radicalilor liberi.

Ingrediente
  • 450 grame de paste integrale
  • 1 conservă de porumb
  • morcov
  • 400 grame de boabe de fasole neagră şi pinto (cea cu pete maronii)
  • sos de roşii.

1. Se fierb pastele şi se amestecă cu restul ingredientelor.

http://www.kitchenilliterate.com

5. Smoothie cu fructe de pădure

Înainte de a prepara acest smoothie, pune la congelat banana curăţate de coajă. Datorită combinaţiei de antioxidanţi din fructele de pădure şi calciul din lapte, acest smoothie previne cancerul de colon şi de sân, explică Dr. Oz.


Ingrediente

1 banană
1/4 cană de afine congelate
1/4 cană de zmeură congelată
1 cană de lapte degresat
1/2 linguriţă extract de vanilie sau un baton de vanilie
1/4 linguriţă extract de migdale sau 5-6 migdale crude
puţină scorţişoară.

Se amestecă în blender toate ingredientele.