1. Quinoa
Dacă te confrunţi adesea cu migrene, Dr. Oz îţi recomandă consumul alimentelor care conţin riboflavină sau vitamina B2. Potrivit celor mai recente cercetări, riboflavina are capacitatea de a reduce incidenţa durerilor de cap cu până la 50%, datorită efectului său stimulator asupra creierului. Doza recomandată este de 400 miligrame pe zi şi o găseşti în alimente precum quinoa, sparanghel, ciuperci sau un pahar cu lapte degresat.
2. Bananele
Estrogenul este responsabil de faptul că femeile se confruntă mai des cu migrene decât bărbaţii.
Soluţia oferită de specialişti este aceea de a consuma magneziu, deoarece acest mineral calmează sistemul nervos. Doza zilnică recomandată este de 450 miligrame şi găseşti magneziul în alimente precum spanacul, cartofii dulci, bananele, seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de susan.
3. Tonul
Durerea de cap cauzată în situaţii de stres şi tensiune poate să fie tratată cu ajutorul coenzimei Q10. Aceasta are un rol esenţial pentru sănătatea vaselor sanguine, eliminând tensiunea şi uşurând durerea de cap cu care te confrunţi când eşti stresată. Doza zilnică recomandată este de 100 miligrame de trei ori pe zi şi o găseşti în alimente precum macoul, tonul, ouăle, broccoli şi conopidă.
4. Pepenele roşu
Atunci când organismul este foarte deshidratat poate să apară durerea de cap. Ca să contracarezi acest efect trebuie să consumi multe lichide, dar şi alimente bogată în apă cum ar fi pepenele roşu, căpşunile, grepfrutul, pepenele galben şi ananasul.
5. Somonul
Grăsimile bune omega-3 au un rol antiinflamator, de aceea pot să fie de folos atunci când te confrunţi cu dureri de cap frecvente. Le găseşti în peştii graşi (macrou, ton, somon, anşoa, sardine, hering), dar şi în avocado, ulei de măsline, nuci şi seminţe de cânepă/dovleac. Dr. Oz recomandă câte două porţii pe săptămână de peşte gras şi înlocuirea untului cu uleiul de măsline la preparatele gătite.