Oamenii de ştiinţă americani susţin că da, reducerea consumului de carbohidraţi ne ajută să trăim mai mult, să fim sănătoşi şi plini de energie.
Cynthia Kenyon, profesor - genetician în Statele Unite a descoperit că alimentaţia bogată în carbohidraţi afectează în mod direct doua gene responsabile cu tinereţea şi longevitatea, scrie Daily Mail. Studiul de laborator a fost efectuat pe o specie de limbrici, cu o durată de viaţă de doar 20 de zile. Prof. Kenyon a observat că, prin manipularea unor anumite gene, îi poate ajuta să trăiască peste 40 de zile, fără să dea semne de slăbiciune pe măsură ce înaintează în vârstă.
Cu ajutorul unei manipulări mai sofisticate, specialistul a reuşit chiar să lungească viaţa acestor vietăţi cu până la 144 de zile, de aproape 7 ori mai mare decât speranţa normală de viaţă.
Specialistul crede că şi în cazul oamenilor se poate trăi mai mult prin manipularea genelor care controlează insulina. Acestă metodă poate ajuta pe lângă creşterea duratei de viaţă şi la menţinerea sănătăţii. Din acest motiv, recomandă dietele sărace în carbohidraţi. "Carbohidraţii, mai ales cei rafinaţi, cresc nivelul insulinei în organism."
Dintre alimentele periculoase fac parte cartofii, orezul, pâinea, pastele.
Dietele sărace în carbohidraţi, secretul unei vieţi lungi şi sănătoase?
Oamenii de ştiinţă americani susţin că da, reducerea consumului de carbohidraţi ne ajută să trăim mai mult, să fim sănătoşi şi plini de energie.