Motivele pentru care ar trebui să bei oțet de cocos dimineața
1. Este o sursă naturală și sănătoasă de probiotice
Probioticele sunt microorganisme sănătoase care ajută intestinul să mențină un microbiom sănătos, esențial pentru lucruri precum digestia corectă și absorbția nutrițională. Probioticele naturale, cum ar fi cele din oțetul de cocos, stimulează nervii care controlează circulația intestinală. Cercetările arată că probioticele sunt utile în lupta împotriva diareei, a sindromului intestinului iritabil și a intoleranței la lactoză.
2. Este dens din punct de vedere nutritiv
Nuca de cocos este cultivată pe un sol vulcanic bogat în minerale, astfel că și florile de nucă de cocos pot produce un fluid bogat în minerale, substanțe nutritive și vitamine. Acesta conține bor, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sulf și zinc. Oțetul de cocos are un conținut ridicat de potasiu, adică o cantitate de 192 de miligrame pe lingură. Aproape toate mineralele conținute de oțetul de cocos asistă un proces biologic esențial. Potasiul este un micronutrient mineral vital care este important pentru menținerea echilibrului fluidelor și electroliților. Fierul este un element esențial pentru producția de sânge și transferul de oxigen din sânge. Magneziul ajută la menținerea normală a funcției nervoase și a celulelor musculare, susține un sistem imunitar sănătos și normalizează ritmul cardiac.
3. Este o sursă bogată de aminoacizi
Oțetul de cocos conține opt aminoacizi neesențiali. Acizii esențiali sunt aceia care nu pot fi produși de organism și includ izoleucina, histidina, leucina, lizina, fenilalanina, metionina, treonina, triptofanul și valina. Aminoacizii sunt cei care sprijină proteinele și formează o parte semnificativă din celulele, mușchii și țesuturile noastre. Pe lângă apă, aminoacizii sub formă de proteine reprezintă cea mai mare parte a greutății corporale.
4. Luptă împotriva infecțiilor
După cum am menționat, oțetul de cocos conține o concentrație mare de potasiu, care ajută la subțierea mucusului. Acidul acetic conținut în oțetul de cocos contribuie la prevenirea creșterii bacteriilor, ceea ce duce la prevenirea apariției unor boli precum răceala și gripa.