În ultimii ani, beneficiile sale excelente pentru sănătate au devenit cunoscute în întreaga lume. Iată câteva motive pentru care ar trebui să incluzi ginsengul în alimentația ta, fie sub formă de ceai sau de supliment alimentar:
Reduce stresul
Ginsengul este o plantă adaptogenă, ceea ce înseamnă că ajută organismul să se vindece singur și să se adapteze la condițiile de stres. Iar pentru organism stresul poate însemna de la o dietă dezechilibrată, la efectele poluării asupra corpului sau la stresul psihic din viața de zi cu zi.
Ginsengul stimulează buna funcționare a glandei adrenale, responsabilă pentru echilibrul întregului sistem endocrin. Te va ajuta astfel să reduci nivelul cortizolului, hormonul stresului.Îți oferă energie
Cafeaua de dimineață te ajută să te trezești și să ai evergia necesară pentru o nouă zi. Dar îți face mai mult rău decât bine, pentru că stimulează producția de cortizol. Vei simți o stare de agitație, vei fi nervoasă și anxioasă fără să știi de ce.
Înlocuiește cafeaua cu ceaiul de ginseng, care are proprietatea de a energiza organismul prin echilibrarea nivelului de cortizol.Te ajută să slăbești
Un alt beneficiu major al ginsengului este acela că te va ajuta să scapi de kilogramele în plus. Ginsengul roșu conține o substanță numită ginsenosid Rg3. În cadrul unui studiu publicat în Phytotherapy Research Journal, cercetătorii au descoperit că acest compus contribuie la scăderea stratului adipos prin inhibarea procesului de transformare a excesului de energie în grăsime la nivel celular.
Stimulează buna funcționare a creierului
Pe lângă faptul că reduce nivelul cortizolului, hormonul stresului care îți poate sta în calea unei minți limpezi, ginsengul are și un alt beneficiu major pentru creier. Conține substanțe care îți îmbunătățesc abilitatea de a învăța lucruri noi și de a le reține.
Iar studiile efectuate pe animale au demonstrat că ginsengul activează anumiți neurotransmițători, fiind un supliment benefic dacă ai probleme de memorie.