Cum să păstrezi ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp

Există mai multe metode prin care poți păstra ierburile aromatice proaspete pentru mai mult timp. Aceste plante sunt considerate o minune a naturii, iar nutriționiștii recomandă să le incluzi mereu în alimentația ta. În plus, preparatele tale vor căpăta o savoare deosebită.

Însă trebuie să ai mare grijă ca ierburile aromatice pe care le folosești la gătit să fie mereu în termenul de valabilitate. Astăzi noi îți arătăm trei modalități prin care te vei asigura că vei dispune mereu de alimente proaspete și că nu trebuie să mergi de fiecare dată la supermarket.

Înainte de toate, este foarte important să știi care sunt tipurile de plante aromatice, pentru a știi cum să le păstrezi.

Există trei tipuri diferite:

Speciale: busuioc.
Delicate: pătrunjel, coriandru, mărar, mentă, tarhon, asmățui.
Rezistente: rozmarin, cimbru, salvie, arpagic.

Cum păstrezi ierburile aromatice mai mult timp


Înainte de a începe depozitarea trebuie să te asiguri că plantele sunt spălate bine. Trebuie să îndepărtezi resturile și bacteriile de pe ierburi pentru că acestea accentuează degradarea lor. După ce le-ai clătit de mai multe ori șterge-le bine cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.
Citește continuarea pe divahair.ro!