Cum să mănânci quinoa? 20 de imagini din care să te inspiri

Quinoa este o sursă excelentă de proteine şi o poţi folosi în foarte multe preparate. Dacă vrei să ştii cum să mănânci quinoa, inspiră-te din aceste imagini cu felurite reţete!

Poţi să o adaugi în diverse salate cu legume, să faci terci pentru micul dejun, să o foloseşti pentru a face chifteluţe sau ca umplutură pentru roşii/ardei, dar mai poţi să o foloseşti şi în locul orezului obişnuit.


Poţi să o adaugi în diverse salate cu legume, să faci terci pentru micul dejun, budincă, să o foloseşti pentru a face chifteluţe/salate consistente, ca umplutură pentru roşii/ardei, în supe/ciorbe sau pentru a înlocui orezul combinând-o cu o mulţime de legume pentru a obţine un pilaf.




De ce să mănânci quinoa?


  • Conţine foarte multe proteine, foarte puţine grăsimi şi nu are colesterol;
  • Întăreşte oasele, având un conţinut bogat în calciu;
  • Îmbunătăţeşte funcţionarea rinichilor;
  • Conţine toţi cei 9 aminoacizi, fiind considerată o proteină foarte puternică;
  • Reduce cantitatea de mucus care afectează ficatul;
  • Este o sursă excelentă de magneziu, sau de mangan și cupru. Totodată, conține și fier, triptofan sau fosfor.
  • Are un efect purificator asupra inimii şi împiedică depunerile de colesterol în artere, reducând riscul de atac de cord;
  • Dacă o pui la încolţit îi sporeşti valoarea nutriţională, deoarece germenii de quinoa conţin vitamine (A, B6, B12, B5, B2, B1, C, D, E, K, H, acid folic, acid nicotinic), minerale (calciu, fier, crom, cupru, potasiu, seleniu, iod, magneziu, mangan, fosfor, zinc).


Cum să găteşti quinoa


Se pune quinoa într-o strecurătoare deasă şi se spală bine din mai multe ape. Apoi se pune la fiert o jumătate de cană cu quinoa şi o cană cu apă/lapte vegetal, lăsându-se 10 minute sub capac.
Varianta simplă pentru a o folosi în preparate sărate se face adăugând în apă verdeţurile preferate, o felie de lămâie şi sare. În cazul în care vrei să faci un terci de quinoa atunci poţi să pui în laptele vegetal scorţişoară, nucşoară sau alte condimente pe care le preferi, după care să o ornezi cu fructe proaspete, nuci şi seminţe.

Prin urmare timpul de gătire al acestei cereale este mult mai scurt faţă de timpul necesar pentru a fierbe orezul pe care îl înlocuieşte cu succes.
De asemenea, odată fiartă, quinoa creşte în volum de aproximativ patru ori. Aroma ei este neutră, de aceea o poţi combina în o mulţime de feluri, în funcţie de preferinţe.

Credit foto: pinterest.com