Ai uitat de brânza topită pe care ai cumpărat-o și o observi numai când faci ordine în frigider? Ei bine, nu te gândi că ai cumpărat-o degeaba. Există o mulțime de rețete în care o poți folosi, îmbunătățind gustul și textura preparatelor. Este ușor să o treci cu vederea când cauți ce ai nevoie pentru o nouă rețetă, dar dacă este deja în frigider o poți folosi cu succes înainte să expire.
Iată cum poți utiliza brânza topită rămasă pentru a adăuga un gust special preparatelor:
1. La omlete
Brânza topită face omletele mai consistente și le îmbunătățește textura. Combină 1-2 triunghiuri de brânză topită cu 3 ouă, felii de roșii, oregano și mărar pentru a obține o omletă sățioasă, care ține sub control apetitul până la ora prânzului.
De asemenea, poți prepara și varianta pe bază de carne, cu brânză topită, ouă, fâșii de friptură de curcan, rozmarin și ceapă.
2. La prăjituri
În timp ce iaurtul, laptele sau smântâna sunt ideale pentru prepararea aluaturilor, brânza topită te ajută să obții mai ușor glazura. Dacă nu ai suficientă brânză topită pentru a reazliza o glazură uniformă poți picura glazura deasupra negreselor pentru un plus de savoare.
3. La pateu
Îți place să prepari pateul în propria bucătărie pentru a evita conservanții și coloranții? Poți modifica puțin rețeta cu ajutorul brânzei topite. Înlocuiește untul cu triunghiuri de brânză și vei reduce cantitatea de grăsimi saturate din pateu. Combin-o cu ridichi, spanac și pătrunjel pentru a obține un gust deosebit.
4. La creme
Dacă vrei să pregătești rapid o cremă pentru prăjituri poți înlocui jumătate din cantitatea de unt cu brânză topită. Gustul va fi la fel de bun, dar vei reduce numărul de calorii și grăsimile conținute.
De exemplu, o cremă delicoasă poate fi pregătită din felii de măr, brânză topită, unt, scorțișoară și putin ulei de măsline.
5. La un desert-surpriză
Ți-e poftă de ceva dulce dar vrei să eviți prăjiturile sau gogoșile cu multe calorii? Nu ai nevoie decât de 10 minute pentru a pregăti un desert savuros. Amestecă brânză topită cu iaurt, coajă de lămâie sau lime, zahăr brun și biscuiți cu scorțișoară mărunțiți. Poți folosi și pâine uscată dacă nu ai biscuiți. Acest desert nu adaugă centimetri în plus, dar este consistent și ține apetitul sub control.
6. La chiftele
Credeai că brânza nu are ce căuta în amestecul pentru chiftele? De fapt, noile rețete au în vedere crearea unui centru cremos, din brânză, pentru chiftele, astfel încât brânza topită este exact ceea ce ai nevoie. Invitații la masă vor savura noul gust, dar ai grijă să-i avertizezi dacă sevești chiftelele fierbinți.
Brânza topită se potrivește în mod special la chiftele preparate din carne de vită.
7. La înghețată
Poți folosi cu succes brânza topită pentru a savura o înghețată cremoasă. Amestecă felii de mango, mure, piersici, măr și ananas cu lapte și brânză topită, porționează cantitatea și lasă la congelator. Te vei putea răsfața cu o înghețată delicioasă în zilele toride sau atunci când vrei ceva dulce, la sfârșitul unei zile aglomerate. Acest deliciu este și pe placul copiilor, așa că nu ezita să-l testezi cât mai repede.
8. La sosuri
Când se topește, brânza topită devine ingredientul ideal pentru sosuri gustoase. Se potrivește de minune cu sosurile pentru paste din bulion de roșii, rozmarin, oregano și ulei de măsline sau atunci când vrei să prepari un sos bearnez. Pur si simpul topește brânza într-o oală, la foc mic, apoi adaugă muștar, lămâie și ierburi aromatice.
De asemenea, poți înlocui bucata de unt cu usturoi servită la friptură, cu brânză topită cu un cățel de usturoi tocat mărunt.
9. La sandvișuri
Modalitatea clasică de a folosi brânza topită este la sandvișuri, dar pentru a schimba gustul o poți combina cu file de somon sau macrou, felii de roșii și frunze de salată verde. În acest fel vei consuma grăsimi sănătoase și vei favoriza eliminarea rotunjimilor inestetice.