Îţi plac bananele şi le consumi cu regularitate, însă niciodată nu te-ai gândit că ai putea să mănânci şi cojile? Pe lângă miezul în sine care are o valoare nutriţională foarte ridicată, trebuie să ştii că şi cojile de banane aduc un aport însemnat de fibre, proteine, carbohidraţi, magneziu, potasiu, precum şi vitaminele B6 şi B12.
"Coaja unei banane conţine o cantitate însemnată de vitamine B6 şi B12, potasiu şi magneziu. Însă, pe lângă aceşti nutrienţi, ea mai asigură proteine şi fibre utile pentru digestie", explică nutriţionistul Laura Flores pentru site-ul livescience.com
De asemenea, un studiu apărut în 2011 în publicaţia Applied Biochemistry and Biotechnology arată că în coaja bananelor se găsesc numeroşi nutrienţi esenţiali pentru sănătate, cum ar fi polifenolii şi carotenoizii.
Ca să consumi cojile de banane trebuie să le speli foarte bine, de preferat într-un castron în care ai pus puţin oţet.
Iată câteva întrebuinţări ale cojilor de banane care te vor uimi şi te vor determina să te gândeşti de două ori înainte de a le mai arunca. Ele se pot mânca, însă mai au şi alte întrebuinţări inedite: