Nu stiu altii cum sunt, dar in ceea ce ma priveste nimic nu imi confera un aport energetic mai crescut decat un mic dejun cu cereale. In felul acesta, organismul meu are asigurat necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive - ca sa nu mai spun ca, datorita diversitatii de arome si sortimente, nu sunt in pericol de a ma satura de ele niciodata. In plus, sunt usor de preparat, asa incat nu ma pot plange ca pregatirea lor mi-ar rapi prea mult timp dimineata.
Stiu ca cerealele sunt foarte sanatoase - as spune ca sunt chiar un fel de medicament pentru organism.
Pana sa descopar cerealele, mai "saream" peste micul dejun cateodata, din lipsa de timp, fapt care se facea resimtit peste zi: irascibilitate, nervozitate, reducerea performantei si stare de slabiciune. Ei bine, acum pot uita de toate acestea! Cerealele ma ajuta sa ma mentin in forma si sa-mi pastrez in acelasi timp si silueta. Aceasta deoarece, consumand cereale, nu mai resimt atat de intens nevoia de a consuma dulciuri si paste fainoase. Se poate spune ca cerealele reprezinta cel mai inteligent meniu pentru micul dejun!
Fiind foarte ocupata, admit ca nu ma preocup intotdeauna ca meniul meu zilnic sa includa vitaminele si mineralele necesare pentru a ma mentine in forma. Dar cerealele suplinesc cu real succes aceste carente si nu ma mai simt deloc vinovata pentru neglijenta de care dau dovada in alimentatie.
Iata doua dintre retetele mele preferate, pe care iti recomand sa le incerci si tu. Iti garantez ca sunt delicioase si prepararea lor nu-ti va lua mai mult de cinci minute!
Ingrediente: un bol de cereale de grau, orez sau ovaz, o cana de lapte rece sau caldut, felii de banane.
Mod de preparare: intr-un bol se amesteca cerealele cu laptele, iar optional se pot adauga felii de banane. Servite cu lapte caldut cerealele se vor mentine crocante!
Daca vrei sa te rasfeti, poti incerca o combinatie savuroasa, pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- jumatate de conserva de compot de piersici;
- jumatate de pahar branza dulce sau un iaurt;
- jumatate de pahar de cereale, nuci, stafide.
Mod de preparare: Se pun piersici in sirop intr-un pahar, se acopera cu un strat de branza sau iaurt si apoi cu un strat de cereale, amestecate cu nuci si stafide.
Ce parere ai, nu-i asa ca suna mai mult decat imbietor? Sunt in asentimentul tau, asa incat nu-mi mai ramane decat sa-ti urez pofta buna!