Este timpul să conştientizăm că alegerile alimentare la întâmplare pe care le facem zi de zi ne pot afecta sănătatea pe termen lung.
Şi nu te amăgi cu ideea că nu ţi se va întâmpla ţie sau că bolile grave nu apar decât la bătrâneţe. Greşit! Statisticile arată că tot mai mulţi tineri se confruntă cu afecţiuni grave. În rapoartele despre starea de sănătate a populaţiei din România se arată că adolescenţii sunt obezi şi bolnavi, că sindromul metabolic se declanşsează de la 20 de ani, că poţi face accident vascular cerebral sau stop cardiac de la 30, 40 de ani, că suferim de toate bolile (cancer, diabet, colesterol mărit, osteoartrite, boli hepato-renale), deoarece sistemul nostru imunitar nu mai face faţă, explică prof.
Una dintre cauzele favorizante este alimentaţia proastă şi dezechilibrată pe care o îmbrăţişăm în fiecare zi. Practic mancăm fără să ne hrănim organismul cu nutrienţii care sunt vitali pentru buna lui funcţionare. De aceea, 70% din bolile care ne macină sănătatea sunt cauzate de stilul de viată sedentar şi alimentaţia nesănătoasă.
Potrivit dr. David Servan Schreiber, autorul celebrei cărţi "Anticancer" (un medic neurolog care a invins cancerul la creier), alimentaţia nesănătoasă cuprinde grăsimi, zahăr, carne, alimente industriale, surse de dezechilibru dezastruoase pentru sănătate, pentru că animalele şi agricultura sunt saturate cu produse chimice cancerigene. Iată o listă cu alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică, cu proprietăţi anticancerigene dovedite şi testate de Dr. Schreiber în lupta sa cu cancerul: