Ce se va întâmpla dacă mănânci struguri în fiecare zi timp de o lună?

Roșii, negri sau albi, strugurii aromați te pot face să uiți de opțiunile hipercalorice și conțin foarte multe vitamine și minerale. Află cum va reacționa organismul tău dacă alegi să mănânci struguri în fiecare zi, timp de cel puțin 30 de zile.
Un ciorchine de struguri ar putea deveni noua variantă de tentație dulce sănătoasă, mai ales în sezonul cald când nu vrei să adaugi centimetri în plus și nici să soliciți excesiv sistemul digestiv. Strugurii sunt o sursă utilă de carbohidrați, proteine, vitamina A, calciu, fier, vitamina C, vitamina B6 și magneziu, iar dacă îi consumi zilnic timp de o lună vei observa efecte pozitive care te-ar putea convinge să continui să-i savurezi indiferent de anotimp.

 
Iată ce avantaje îți aduce o porție zilnică de struguri:

 
1. O inimă mai sănătoasă

Strugurii îți furnizează o doză importantă de antioxidanți, care diminuează riscul de afecțiuni cardiovasculare. Polifenolii din componența boabelor aromate îți vor proteja inima și previn riscurile pe termen lung. În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Boston s-a observat că polifenolii din struguri reduc nivelul colesterolului „rău” de tip LDL, scad tensiunea arterială și reduc inflamațiile din tot organismul.

 
2. O digestie optimă

Ai probleme adesea din cauza constipației sau nu poți purta hainele preferate pentru că ai abdomenul umflat ca urmare a acumulării gazelor? Nu te mai stresa cumpărând mărimi prea mari la haine sau pentru că ai mereu crampe sau dureri abdominale, ci începe să mănânci struguri chiar de azi. Conțin multe fibre și dau un impuls rapid digestiei.
Strugurii asigură mai ales fibre insolubile, care au un rol esențial în menținerea sănătății instestinelor și favorizează eliminarea toxinelor din organism. Nu ai nevoie decât de 200g de struguri pe zi pentru a uita complet de orice disconfort la nivel digestiv.

 
3. Un plus de energie

Carbohidrații din componența strugurilor, reprezentați în primul rând de celuloză, îți vor da mai multă energie și combat în mod eficient stările de oboseală, amețeală sau epuizare. Nici nu te gândi la chips-uri sau prăjituri când te simți obosit după-amiaza. Alege 10 boabe de strugure și vei vedea că îți vei reveni mult mai repede. În plus, fibrele pe care le conțin strugurii încetinesc metabolizarea carbohidraților pentru ca tu să fii odihnit mai mult timp.

 
4. O protecție utilă pentru rinichi

Strugurii roșii și negri conțin antocianine și resveratrol, substanțe cu un rol major în neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, care ar putea ajunge la nivelul rinichilor, provocând infecții sau leziuni. Acești antioxidanți acționează continuu pentru eliminarea acidului uric și a celorlalte toxine.
Fundația Națională pentru Sănătatea Rinichilor din SUA recomandă consumul zilnic a 15 boabe de strugure pentru menținerea funcționării optime a rinichilor.

 
5. Un risc redus de cancer

Resveratrolul și polifenolii regăsiți în struguri sunt extrem de eficienți împotriva celulelor maligne pentru că au un efect antiinflamator. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că resveratrolul poate stopa proliferarea celulelor cancerigene și este util în lupta împotriva cancerului la sân.

 
6. O respirație mai ușoară

Potrivit specialiștilor, există o legătură directă între un consum redus de fructe și legume și manifestarea sau agravarea astmului. Astfel, fructele și legumele au un rol important în prevenirea și tratarea astmului, iar strugurii se evidențiază ca fructe foarte utile pentru ameliorarea respirației.
În cadrul unui studiu realizat în 2017 s-a observat că persoanele care aleg o dietă mediteraneană care include struguri și nuci au un risc mult mai redus de apariție a simptomelor specifice astmului. Acest efect pozitiv s-ar putea datora conținutului ridicat de apă și al hidratării interne pe care o asigură strugurii.

 
7. O rezistență crescută

Strugurii îți vor îmbunătăți și rezistența fizică. În urma unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Georgia s-a constatat că resveratrolul, quercetina și catehinele care se regăsesc în coaja strugurilor cresc rezistența fizică și te ajută să te miști mai repede, fără să-ți reduci performanțele.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.