20 de migdale reprezintă porția zilnică recomandată de nutriționiști. Vei obține 163 de calorii, 5g de proteine, 12g de grăsimi nesaturate, 3g de fibre și 0,8g de zaharuri. Sunt o gustare consistentă, care poate înlocui cu succes alternativele hipercalorice care îți pun în pericol silueta și sănătatea. Grăsimile sănătoase conținute de migdale îți fortifică organismul din interior și reduc riscul de îmbolnăvire. Le poți adăuga la salate, garnituri, paste ori la porția de cereale integrale.
Iată ce avantaje vei avea dacă mănânci 20 de migdale în fiecare zi:
1. Reducerea problemelor digestive
Cele 20 de migdale vor avea un efect pozitiv asupra microbiomului de la nivelul tractului intestinal, creând o barieră împotriva bacteriilor și virușilor. În acest mod vei evita inflamațiile cronice, balonarea, sindromul de colon iritabil, constipația, crampele abdominale și toxiinfecțiile alimentare.
Migdalele dau un impuls pozitiv și normalizează digestia fără să iei alte măsuri suplimentare.
2. Reducerea apetitului
Combinația de proteine, fibre și grăsimi oferită de migdale te va ajuta să ții sub control pofta de mâncare. În acest mod vei evita dulciurile sau chips-urile, iar la mesele principale nu vei consuma cantități excesive. În plus, nu vei mai fi tentat să guști ceva bun la ore târzii pentru că migdalele sunt consistente și îți va fi mai ușor să respecți un meniu sănătos, fără să depășești totalul de calorii.
3. Hidratarea pielii
O porție de migdale asigură 50% din necesarul zilnic de vitamina E, fiind gustarea ideală dacă ai probleme cu tenul deshidratat. Nu doar cremele pot face pielea catifelată, ci și alimentele bine alese. Pentru un efect intensificat este indicat să consumi migdalele dimineața, imediat ce te scoli.
După câteva zile vei observa că pielea nu te „strânge” la fel ca înainte, iar liniile cauzate de deshidratare vor dispărea.
4. Stimularea metabolismului
Migdalele conțin tiamină, niacină, acid folic și vitamina B6. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că migdalele cresc ritmul de ardere a grăsimilor cu 15%, ceea ce înseamnă că ai putea avea o talie mai subțire și un corp tonifiat mai repede decât te aștepți. Integrează-le în meniul tău și nu va dura prea mult până când vei putea purta din nou hainele preferate.
5. Reducerea riscului de fracturi și menținerea densității osoase
Gustările cu migdale fortifică oasele și asigură 20% din necesarul zilnic de fosfor și magneziu. Acești doi nutrienți acționează sinergic pentru a menține densitatea osoasă, iar calciul pe care îl au migdalele reprezintă un alt motiv pentru care vei reduce riscul de fracturi cu această gustare delicioasă.
În plus, studiile recente evaluează rolul vitaminei E pentru fortificarea oaselor, iar pe viitor este posibil ca migdalele să fie extrem de importante pentru combaterea osteoporozei.
6. Protecția inimii
Migdalele reduc colesterolul „rău” de tip LDL, care poate provoca depunerea grăsimilor pe pereții arterelor. De asemenea, migdalele previn inflamațiile cronice care provoacă afecțiunile cardiovasculare și diminuează riscul de formare a cheagurilor de sânge. Grăsimile nesaturate, acizii grași de tip Omega-3, fibrele, sterolii, arginina și vitamina E din migdale reprezintă combinația ideală pentru a-ți proteja inima în timp ce mănânci ceva bun.
7. Menținerea energiei
Pentru că au cantități optime de proteine, grăsimi și carbohidrați migdalele îți vor oferi energie de-a lungul întregii zile. În plus, magneziul din componența lor ajută organismul să producă energie prin metabolizarea corectă a grăsimilor și a carbohidraților.
Nu ezita să alegi migdalele în momentele în care te simți obosit sau copleșit de prea multe activități la serviciu. În acest fel vei evita alimentele foarte dulci sau sărate care vor accentua starea de epuizare și vei avea mereu rezultate foarte bune.