Mierea de albine este recunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene, fiind o sursă importantă de antioxidanţi, dar şi de enzime şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. Nici vitaminele nu lipsesc din mierea de albine, aceasta fiind bogată în vitaminele B6, tiamină, riboflavină şi niacină. De asemenea, mierea de albine te ajută să scazi nivelul colesterolului rău atunci când este consumată cu măsură în cadrul unei alimentaţii echilibrate şi sănătoase.
Dacă mai adaugi pe lângă miere şi scorţişoara, care aduce la rândul ei alte beneficii pentru sănătate, efectul acestei combinaţii este unul foarte puternic.
Scorţişoara are un efect antiinflamator şi poate să fie un tratament natural eficient pentru durerea care apare la menstruaţie.
Iată la ce te ajută dacă mănânci miere cu scorţişoară în fiecare zi:
1. Previne îmbătrânirea pielii
Mierea are un conţinut bogat în antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi, întârziind apariţia ridurilor odată cu înaintarea în vârstă. Cu cât este mai închisă la culoare, cu atât va fi mai bogată în antioxidanţi. În combinaţie cu scorţişoara, acest efect este unul mult mai puternic, deoarece şi scorţişoara este o sursă importantă de antioxidanţi. Potrivit specialiştilor, scorţişoara are un efect antioxidant mai puternic decât usturoiul şi oregano.2. Îmbunătăţeşte funcţiile inimii
Datorită faptului că această combinaţie îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi întăreşte ritmul cardiac, persoanele cu boli cardiovasculare au posibilitatea să prevină eventualele probleme apelând la miere cu scorţişoară.De asemenea, mierea conţine anumite substanţe care previn formarea cheagurilor de sânge care conduc adesea la infarct sau alte probleme cardiovasculare foarte serioase. Adaugă câteva linguriţe cu scorţişoară într-un borcan cu miere şi mănâncă în fiecare dimineaţă câteva linguriţe! Scorţişoara are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău.