Bei lapte în fiecare zi? Iată ce ar trebui să știi!
1. Poate provoca apariția acneei
Lactatele sunt cunoscute ca fiind un agent inflamator. Laptele conține D-galactoză, un produs de descompunere a lactozei, în proporții mult mai mari față de brânză sau iaurt. Acest lucru înseamnă că, dacă observi mai multe coșuri pe față după ce ai băut trei pahare cu lapte, probabil că există o conexiune.
Iar consumul regulat de lapte reprezintă o sursă de inflamație care poate face ca acneea să nu plece cu ușurință din viața ta. Încearcă să reduci aportul zilnic de lapte și optează pentru opțiuni mai puțin procesate și mai nutritive, cum ar fi iaurtul și kefirul.2. Poate cauza balonare
Pe lângă acnee, laptele poate provoca și balonare. În afară de persoanele intolerante la lactoză, care nu pot procesa produsele lactate, se pare că și celelalte persoane sunt supuse balonării cauzate de lapte.
Mai mult chiar, poate apărea o balonare severă din cauza unei dificultăți în prelucrarea laptelui de către organism. Chiar și jumătate de cană cu lapte în cafeaua de dimineață te poate face să te simți balonată pentru tot restul zilei. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care au ajuns la maturitate, caz în care sistemul digestiv nu mai funcționează la fel de bine ca în tinerețe. 3. Poate provoca tulburări stomacale și digestive
Balonarea este extrem de inconfortabilă și ne poate face să nu vrem să ieșim din casă uneori. Însă, ca femei, suntem obișnuite cât de cât cu balonarea, în special în acel moment al lunii.
Nu considerăm balonarea ca fiind un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, consumul de lapte în fiecare zi poate provoca probleme mai puțin ușor de ignorat. Pot exista consecințe mai grave pentru un pahar de lapte pe zi, deoarece laptele foarte pasteurizat și procesat de pe rafturile magazinelor are bacterii ce pot duce la un dezechilibru în flora intestinală. Acest dezechilibru poate provoca tot felul de afecțiuni digestive pe termen lung și poate duce chiar la simptome cum ar fi migrenele și amețelile.