Trebuie doar să feliezi legumele, să le amesteci cu ulei și sare și să le pui la cuptor. Cu toate acestea, este esențial să nu le gătești nici prea mult, nici prea puțin!
Poate te interesează și: 10 trucuri de gătit care îţi vor uşura munca în bucătărie
Folosește suficient ulei și sare
După ce tai legumele, adaugă puțin ulei peste ele. Poți folosi de măsline, avocado, nucă de cocos sau orice alt ulei dorești.
Asigură-te doar că nu ai adăugat prea mult, nu ar trebui să existe bălți de ulei pe fundul vasului sau al farfuriei. 1 sau 2 linguri sunt, de obicei, suficiente.
De asemenea, nu uita să condimentezi legumele cu puțină sare și alte ierburi după preferințe. Încearcă să distribui uniform condimentele peste bucățile de legume.
Oferă spațiu legumelor
Încearcă să faci puțin spațiu în jurul legumelor din tava de copt.
Preîncălzește cuptorul la aproximativ 220 °С, aceasta este o temperatură numai bună pentru copt.
Citește și: 3 rețete cu somon, ușor de gătit și pline de savoare
Alege timpul potrivit de copt pentru fiecare legumă
Poți folosi următorul ghid de gătire la cuptor, calculat pentru bucăți de legume de aproximativ 2,5 cm:
- Roșii - 15 minute
- Kale - 15 minute
- Ardei gras - 20 de minute
- Fasole verde - 20 de minute
- Sparanghel - 20 de minute
- Dovleac galben - 20 de minute
- Dovlecel - 20 de minute
- Vinete - 25 de minute
- Conopida - 25 de minute
- Broccoli - 25 de minute
- Varza de Bruxelles - 25 de minute
- Dovleac - 30 de minute
- Varză - 30 de minute
- Morcovi - 30 de minute
- Cartofi dulci - 30 de minute
- Ceapa - 35 de minute
- Porumb (stiuleți întregi) — 40 de minute
- Cartofi - 45 de minute
- Sfeclă - 1 oră
Sursă: 5minutecrafts