Ingrediente
2 cani de fasole fiarta (folositi fasole cu boabe negre, Adzuki, patata, alba sau naut)
1 cana de dovlecel, inabusit
1 morcov
½ ceapa, toccata marunt
1 hasma mica
½ cana de supa miso sau alta supa de legume pentru a umezi putin boabele ( Miso - pasta obtinuta din soia fermentata)
1 lingura de zarzavaturi proaspete sau sub forma de praf (coriandru, salvie, patrunjel, cimbru, marar, busuioc, ghimbir, anason, chimion, menta, usturoi – toate sunt bune)
1.2 cana de orez brun fiert
Seminte de floarea-soarelui, daca doriti
Mod de preparare
Zdrobiti bine fasolea. Amestecati cu celelalte ingrediente si faceti mici turtite. Puneti-le la cuptor timp de 30 de minute, pana se rumenesc. Serviti cu sos-crema de avocado.
Reteta preluata din carte "Esti ceea ce mananci", de Dr Gillian Mc Keith, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2005
Burgeri cu legume si fasole (4 burgeri)
Acum ai la indemana o optiune gustoasa si satioasa! Chiar si fara carne, acesti burgeri te vor face sa iti lingi degetele.