Află de la un specialist în domeniu câteva idei pentru a-ţi construi un plan de meniu sănătos şi echilibrat pentru o săptămână. Cum poţi să combini alimentele ca să ai un meniu de prânz şi cină echilibrat din punct de vedere nutriţional.
Ioniţă Petre Daniel, Executive Chef la Aristocrat Events Hall te ajută să-ţi construieşti un plan de bătaie de la care poţi să porneşti şi să faci apoi combinaţiile corecte pentru a mânca sănătos pentru tot restul vieţi. Iată sugestiile specialistului:
ZIUA 1
MENIU PRÂNZ
SALATĂ DE ROŞII ŞI AVOCADO
(avocado, roşii, usturoi, ceapă, zeamă de lămâie, ou)
SUPĂ DE NĂUT ŞI SPANAC
(spanac proaspăt, năut boabe, smântână dulce, usturoi, ceapă)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
CHIFTELE VEGETALE SERVITE CU OREZ
(soia, fulgi de ovăz, condimente, usturoi; orez basmati, unt, morcov, ceapă, ardei)
DESERT: FRUCTE DE PADURE, CIOCOLATĂ BIO, FULGI DE OVĂZ, SCORŢIŞOARĂ, SÂMBURI DE RODIE, FRIŞCĂ VEGETALĂ.
ZIUA 2
MENIU PRÂNZ
TAHINI (pastă de susan)
SALATĂ VERDE DE SEZON
(spanac, rucola, salată verde, avocado, germeni de grâu, ceapă verde, ulei de măsline.)
SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI
(ceapă, morcov, ciuperci, tarhon)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
SOMON CU SOS PESTO
(somon, busuioc, usturoi, muguri de pin, ulei de măsline, vin alb)
SOTE DE CONOPIDĂ ŞI BROCOLLI
(conopidă, broccoli, morcovi, ardei, germeni de grâu)
DESERT: CURMALE, SMOCHINE, STAFIDE, MIGDALE, NUCŞOARĂ, ZAHĂR BIO, SCORŢIŞOARĂ.
ZIUA 3
MENIU PRÂNZ
SALATĂ FRESH
(morcovi, mere, alune tocate, sfeclă roşie, iaurt slab)
SUPĂ CREMĂ DE LINTE
(linte, verdeţuri, morcovi, cartofi, păstârnac, ceapă)
MENIU CINĂ
PIEPT DE CURCAN SERVIT CU LEGUME LA GRĂTAR GRATINATE
(piept de curcan, ardei, ceapă, ciuperci, dovlecel, vinete, sos roşii, caşcaval)
CLĂTITE CU GEM DE PRUNE BIO
ZIUA 4
MENIU PRÂNZ
SALATĂ CU OU
(salată verde, roşii, ardei gras, castraveţi, telemea, ou, măsline, crutoane)
SUPĂ CU TOFU
(conopidă, tofu, ceapă, ţelină, morcovi, ardei, usturoi)
GALTE DE GRÂU ŞI OREZ EXPANDAT
MENIU CINĂ
PACHETELE DE PRIMAVARA
(pui, ceapă, ciuperci, soia, seminţe de susan, morcov, ţelină)
CLĂTITE CU BRÂNZĂ ŞI STAFIDE
ZIUA 5
MENIU PRÂNZ
SALATĂ DE PUI
(piept de pui, susan, ou, usturoi, verdeaţă, castravete acru, salată verde)
SUPĂ CREMĂ DE ŢELINĂ
(ţelină albă, cartofi, păstârnac, praz)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
PĂSTRĂV LA GRĂTAR CU LEGUME MIXTE GRATINATE
(păstrăv, lămâie, morcov, ardei, fasole verde, porumb, caşcaval bio)
PLATOU CU FRUCTE
ZIUA 6
MENIU PRÂNZ
SALATĂ DE CRUDITĂŢI
(morcov, ţelină, măr, miez de nucă, maioneză de casă cu ou bio)
SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC
(dovleac, morcov, ceapă, păstârnac)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
PIEPT DE CURCAN ŞI KASMIR DE LEGUME
(piept de curcan, cartofi, bame, conopidă, chimen, migdale, condimente, ulei de măsline)
TARTĂ CU FRUCTE
ZIUA 7
MENIU PRÂNZ
SALATĂ DE AVOCADO
(avocado, roşii, quinoa, ţelină, ardei, praz, germeni de grâu, seminţe de floarea soarelui)
SUPĂ CREMĂ DE ARDEI
(ardei, morcovi, ardei, ceapă, tarhon, ardei iute, coriandru)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
PUI CHINEZESC CU OREZ BASMATI
(piept pui, sos soia, legume, orez)
ZIUA 8
MENIU PRÂNZ
SALATĂ DE NĂUT
(roşii, castraveţi, ceapă verde, mentă, năut, părtunjel, ulei de măsline)
SUPĂ CREMĂ DE MAZĂRE
(mazăre, morcovi, ardei, ceapă, coriandru)
CRUTOANE DIN PÂINE INTEGRALĂ
MENIU CINĂ
PASTE CU PUI
(paste integrale,rosii, piept pui,ardei,broccoli,masline,capere,busuioc)
CLĂTITE CU DULCEAŢĂ BIO.