Cu toate acestea, chiar dacă nu ne îngrășăm, organismul nostru tot resimte acest exces și este foarte posibil să avem o senzație de greutate fizică și chiar de rău care să persiste după ce mâncăm sarmale, piftie, fripturi, cozonac și alte bunătăți pe care de obicei nu le consumăm. Dacă ne gândim că le mai și savurăm cu un pahar (sau mai multe) de alcool, ne dăm seama că ficatul nostru nu se bucură de sărbători la fel de mult ca noi.
După meniul de Crăciun, este cazul să faci o scurtă cură de detoxifiere, prin care să permiți corpului să își revină.
Ce să mănânci după meniul de Crăciun
Meniul încărcat de Crăciun ne lasă cu o senzație nu tocmai plăcută dacă ne întrecem cu mult limita. De aceea, este important ca după sărbători să mâncăm mai light și să bem ceaiuri care ajută digestia. Alimentele care ne ajută corpul să se refacă sunt cele care stimulează metabolismul și au puține calorii, fiind foarte sărace în grăsimi și zaharuri.
1. Fulgi de ovăz: a doua zi după o masă îmbelșugată oferă-i stomacului ocazia să se relaxeze. Cerealele reprezintă micul dejun ideal în această situație, însă nu ne referim la cele pline de zaharuri din comerț, ci la cele integrale, care sunt foarte bogate în fibre. Dacă vrei să le dai o aromă mai plăcută, adaugă vanilie, scorțișoară și foarte puțină miere.
2. Iaurt grecesc: fulgii de ovăz pot fi consumați cu iaurt grecesc, care este ideal pentru refacerea stomacului și a intestinelor. Între mese, acest aliment reprezintă o gustare perfectă, deoarece este sățios, dar are puțin calorii în comparație cu gustările pe care le luăm de obicei. Tot iaurtul grecesc poate să fie o cină ușoară și sănătoasă dacă adaugi puține fructe de pădure și niște migdale sau nuci. La fel de bun este și iaurtul de băut pentru digestie - vei constata că, dacă îl consumi seara, a doua zi simptomele constipației vor fi mult diminuate. Citește continuarea pe Divahair.ro