Alimente miraculoase

Dintotdeauna omul si-a ingrijit, intarit si tonifiat sanatatea cu tot ceea ce i-a pus la dispozitie natura: legume, fructe, plante, ierburi, radacini, etc. Le-am mancat, le-a baut (sub forma de sucuri sau ceaiuri), le-a introdus in apa de baie. S-au mancat alimente crude, apoi preparate si din nou s-a revenit la cruditati.

Dintre toate aceste produse naturale pe care omul le-a folosit din cele mai vechi timpuri, unele s-au evidentiat mai mult decat altele prin calitatile lor extraordinare. Vom prezenta pe scurt, cateva dintre ele, indicand si principalele lor caracteristici.

  • Usturoiul - purifica sangele si scade nivelul colesterolului; ajuta la combaterea cancerului;
  • Algele - energizeaza si intineresc organismul;
  • Sfecla - intareste oasele; ajuta la combaterea cancerului;
  • Lamaia - fortifica, tonifica, avand si rol astringent; ajuta la tratarea artritei si a reumatismului;
  • Castravetele - calmeaza si purifica;
  • Laptisorul de matca - tonifica, energizeaza si intinereste tesuturile;
  • Ginseng - favorizeaza circulatia sanguina; se pare ca are efect si in combaterea cancerului;
  • Mierea - distruge microbii si dinamizeaza organismul; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
  • Samburii de strugure - combat edemele si hipertensiunea arteriala;
  • Polenul - stopeaza decalcifierea oaselor; este folosit impotriva arterosclerozei;
  • Marul - furnizeaza oligoelemente, saruri minerale si vitamine;
  • Soia - este folosita impotriva osteoporozei, a cancerului; scade nivelul colesterolului;
  • Spirulina - intareste sistemul imunitar; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
  • Ceaiul verde - favorizeaza buna functionare a inimii; constituie un excelent antioxidant;
  • Rosiile - combat artrita, reumatismul si, probabil, cancerul;
  • Otetul de mere - intareste sistemul imunitar;

Informatiile au fost preluate din cartea "Cele 10 legi universale ale sanatatii", de Betty Thorton, introducere de Tatiana Dragut, Bucuresti, Editura Niculescu, 2003, www.niculescu.ro