Dintre toate aceste produse naturale pe care omul le-a folosit din cele mai vechi timpuri, unele s-au evidentiat mai mult decat altele prin calitatile lor extraordinare. Vom prezenta pe scurt, cateva dintre ele, indicand si principalele lor caracteristici.
- Usturoiul - purifica sangele si scade nivelul colesterolului; ajuta la combaterea cancerului;
- Algele - energizeaza si intineresc organismul;
- Sfecla - intareste oasele; ajuta la combaterea cancerului;
- Lamaia - fortifica, tonifica, avand si rol astringent; ajuta la tratarea artritei si a reumatismului;
- Castravetele - calmeaza si purifica;
- Laptisorul de matca - tonifica, energizeaza si intinereste tesuturile;
- Ginseng - favorizeaza circulatia sanguina; se pare ca are efect si in combaterea cancerului;
- Mierea - distruge microbii si dinamizeaza organismul; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
- Samburii de strugure - combat edemele si hipertensiunea arteriala;
- Polenul - stopeaza decalcifierea oaselor; este folosit impotriva arterosclerozei;
- Marul - furnizeaza oligoelemente, saruri minerale si vitamine;
- Soia - este folosita impotriva osteoporozei, a cancerului; scade nivelul colesterolului;
- Spirulina - intareste sistemul imunitar; ar putea ajuta la combaterea cancerului;
- Ceaiul verde - favorizeaza buna functionare a inimii; constituie un excelent antioxidant;
- Rosiile - combat artrita, reumatismul si, probabil, cancerul;
- Otetul de mere - intareste sistemul imunitar;
Informatiile au fost preluate din cartea "Cele 10 legi universale ale sanatatii", de Betty Thorton, introducere de Tatiana Dragut, Bucuresti, Editura Niculescu, 2003, www.niculescu.ro