Alimente ieftine, dar sănătoase. Ce să cumperi din magazin

În momentul în care oamenii se gândesc să mănânce sănătos, își imaginează adesea că trebuie să cumpere produse ecologice scumpe. Cu toate acestea, consumul de alimente sănătoase nu trebuie să fie costisitor, iar dacă ai puține fonduri, poți alege anumite alimente care te pot menține sătulă și care îți pot oferi doza potrivită de nutriție. Mai jos poți regăsi câteva alimente ieftine, dar sănătoase. Iată care sunt acestea!

Ce alimente ieftine să introduci în dieta ta


1. Orez brun


Orezul brun este un carbohidrat complex, transformându-se într-o alegere bună pentru a te menține sătulă pe tot parcursul zilei. Are, de asemenea, un conținut bogat de fibre, vitamina B, magneziu, fosfor și calciu. Și îl poți găti cu ușurință, alături de nenumărate preparate, cum ar fi carnea sau legumele.

2. Ouă


Ouăle sunt bogate în proteine și au un conținut redus de calorii, făcându-le o alegere bună pentru orice masă a zilei. Acestea sunt o sursă bună de vitamina B, colină și antioxidanți și pot contribui și la scăderea în greutate, stimularea stării de spirit și protecția împotriva cancerului.

3. Migdale


Migdalele reprezintă o sursă bună de grăsimi proteice, fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă. Poți să le adaugi la micul dejun, să le mănânci ca o gustare în timpul zilei sau să le adaugi în salate și smoothie-uri, deoarece îți oferă substanțe nutritive care îți mențin energia și atenția pe tot parcursul zilei.

4. Brânză tofu


În loc de a consuma proteine care provin de la animale, poți alege tofu organic. Acest produs nu conține gluten, are un conținut scăzut de calorii și este o sursă bună de fier și calciu.
Consumul de tofu este, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de boli de inimă, cancer și diabet de tip 2.

5. Iaurt


Pe lângă proteine, iaurtul conține o cantitate semnificativă de calciu, vitamina B, potasiu și magneziu. Datorită faptului că iaurtul conține probiotice, este un aliment benefic și pentru digestia ta, precum și pentru sistemul imunitar.

6. Popcorn


Atunci când alegi popcorn, încearcă să optezi pentru boabele de porumb pe care le poți face singur, nu pe pungile de popcorn speciale pentru microunde, deoarece acestea din urmă conțin substanțe chimice nesănătoase. Popcornul simplu are un conținut foarte scăzut de calorii, dar bogat în fibre, ceea ce îl face o alegere mai sănătoasă față de alimentele procesate atunci când vine vorba de gustări.
Încearcă să eviți popcornul cu diferite arome.
iulia-mirica