Ce alimente te ajută să ai un abdomen plat?
1. Ovăz și nuci
O modalitate sigură de a scăpa de grăsimea de pe burtă este creșterea cantității de fibre solubile. Alimentele bogate în aceste fibre solubile includ ovăzul, nucile, fasolea și fructele de pădure. Ar trebui să consumi 25-35 de grame pe zi, în special dacă suferi de diabet. Fibrele solubile te ajută să controlezi mai bine decât carbohidrații zahărul din sânge.
2. Banane
Bananele au o reputație proastă atunci când vine vorba de alimentele sănătoase, dar acestea sunt de fapt o sursă bună de nutrienți. În special, potasiul din banane te poate ajuta să elimini fluidele suplimentare din organism. Dacă ai retenție de apă, din cauza faptului că ai mâncat preparate prea sărate cu o seară înainte, alimentele bogate în potasiu te pot ajuta să scapi de această apă.
3. Pepene roșu
Pepenele roșu este un alt fruct cu o mare cantitate de potasiu, care poate reduce greutatea cauzată de apă în organism. Un studiu de la Universitatea din Kentucky a constatat, de asemenea, că sucul de pepene roșu poate reduce grăsimea corporală și chiar micșora nivelul colesterolului.
4. Iaurt probiotic
Alimentele probiotice conțin bacterii bune, ce pot regla digestia. Cercetătorii de la Universitatea Manitoba din Canada au realizat un studiu în care voluntarii supraponderali au mâncat zilnic un iaurt.
Jumătate dintre participanți au consumat iaurt cu una sau două bacterii. Într-o lună și jumătate, cei care au băut iaurt probiotic au pierdut 3 sau 4 procente din greutatea corporală, în funcție de bacteria administrată. De aceea, poți să consumi alimente bogate în probiotice în fiecare zi pentru o digestie sănătoasă.5. Castraveți
Dacă alegi în mod regulat gustări dulci sau sărate, grăsimea abdominală suplimentară apare și te poate surprinde atunci când urci pe cântar. Rezistă nevoii de a deschide acea pungă de chipsuri și mănâncă niște felii de castraveți în schimb. Conținutul ridicat de apă și numărul scăzut de calorii fac castraveții o gustare nevinovată, iar fibrele solubile îți vor da sentimentul de sațietate.
6. Papaya
Papaya este adesea trecut cu vederea, oamenii alegând fructele mai des întâlnite, dar merită adăugat în dieta ta. Acest fruct conține multe enzime proteolitice, care ajută digestia, și fibre, vitamina A și vitamina C.
Mai exact, conține de două ori mai multă vitamina C decât portocalele. 7. Sparanghel
Sparanghelul îți poate face urina să miroasă, dar are beneficii foarte importante pentru sănătate, așa că ai putea să îl consumi oricum. Nivelul ridicat de asparagină transformă sparanghelul într-un diuretic natural. În plus, doar o cană cu sparanghel conține trei grame de fibre. Alte legume bogate în fibre includ ardeiul gras, broccoliul și mazărea.
8. Mentă
Balonarea este prezentă în viața ta? Extractul de mentă este cunoscut pentru faptul că reduce gazele și ameliorează iritația digestivă. Chiar și mirosul de mentă poate ameliora foamea și preveni supraalimentarea.
9. Ceai de mușețel
Dacă ai foarte multă treabă, s-ar putea să îți poți explica mai ușor de ce te strâng pantalonii. Cercetările arată că stresul te face să te simți mai rău și chiar să-ți afecteze greutatea.
Stresul crește cu adevărat grăsimea abdominală. Ceaiul de mușețel calmează în mod natural corpul și ușurează balonarea. Hidratarea este o altă modalitate prin care poți combate grăsimea abdominală, iar consumul de ceai te poate ajuta să ajungi la cantitatea de lichid recomandată în fiecare zi.