Expertul în nutriție și autor al cărții "Tú eres tu medicina" (Tu ești medicamentul tău), Ata Pouramini, oferă câteva sfaturi fundamentale pentru a nu se neglija alimentația în timpul verii, relatează site-ul infosalus.com, citat de Agerpres.
Ce mănânci în concediu?
În timpul vacanței este mai probabil să nu se mănânce acasă, ceea ce îngreunează menținerea unei diete sănătoase.
Pentru felul întâi, ea sugerează o salată de "frunze" verzi, care înviorează, hidratează, aduce minerale și vitamine și nu îngrașă. La felul doi, și mai ales dacă vacanța se desfășoară la plajă, expertul recomandă sardele, anșoa și macrou. Acest tip de pește, bogat în omega-3, este benefic pentru sistemul nervos și pentru odihnă, facilitând un somn mai bun. Iar ca desert, în loc de înghețată sau prăjitură, Ata Pouramini optează pentru câteva bucăți de ananas. Acesta este un aliment diuretic care ajută la prevenirea retenției de lichide, o problemă ce se agravează pe timpul verii și mai ales în cazul femeilor.