Adela Popescu. Cu ce-l hrăneşte pe iubitul ei, Radu Vâlcan

Ciocolată de casă

 

Ciocolată de casă


Ingrediente:

  • 150 mililitri de apă
  • 400 grame zahăr
  • 100 grame unt topit
  • 250 grame lapte praf (neîndulcit)
  • 50 grame cacao
  • 1 esenţă vanilie (sau esenţă rom), caise confiate tăiate cubuleţe, cuişoare.


Laptele praf se amestecă cu cacaua, cuişoarele, vanilia şi cubuleţele de caise. Punem apa la fiert cu zahărul. Amestecăm până se dizolvă. Dacă vreţi ciocolata mai moale faceţi un sirop subţirel. Când siropul e gata, stingem focul şi adăugăm laptele praf împreună cu tot amestecul, în câteva tranşe, până se omogenizează bine. Adăugăm untul şi amestecăm. Se pune la frigider în forme de inimioare, floricele sau ce mai găsiţi prin casă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod