9 moduri în care să consumi semințele de rodie

Dulci și aromate, semințele de rodie pot fi integrate într-o varietate de preparate cu gust deosebit. Încearcă și tu să le consumi altfel decât de obicei.
Originare din Asia, rodiile s-au răspândit treptat în zona Mării Mediterane și în Orientul Mijlociu, iar astăzi le putem savura cu toții în cadrul rețetelor deosebite. 
100g de semințe de rodie au 72 de calorii, fiind ideale pentru persoanele care vor să-și recontureze silueta fără prea mult efort. De asemenea, sunt o sursă bună de potasiu, vitamina C, acid folic și fibre. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți semințele de rodie previn efectele negative ale radicalilor liberi și dau un aspect luminos tenului, eliminând rapid imperfecțiunile. 

 
Dacă ai cumpărat o rodie dar nu știi sigur cum să consumi semințele poți încerca una dintre următoarele variante:

 
1. Ca topping pentru clătite

Aromatele semințe de rodie se potrivesc de minune cu o porție de clătite pufoase la micul dejun. Uită de siropul de ciocolată sau de gem și folosește semințele drept topping gustos, cu mult mai puține calorii.
Alege clătitele din făină integrală și vei vedea că un astfel de mic dejun nu îți periclitează silueta, ci te ajută să ai mereu multă energie.

 
2. Într-o salată cu paste

Salatele pe bază de paste sunt ușoare și foarte populare în zilele mai reci de toamnă. În loc să mănânci aceeași salată clasică, reactivează-ți papilele gustative cu semințe de rodie. Combinația de arome este potrivită pentru a obține o masă consistentă, care te face să uiți de prăjituri sau gogoși, iar culoarea vie va înveseli zilele ploioase sau cu un cer înnorat.

 
3. La o salată de fructe

Rodia completează de minune gustul salatelor exotice. Dacă salata conține deja kiwi, ananas, mango, papaya și pomelo, semințele de rodie vor intensifica aroma preparatului, adăugând un plus de nutrienți. 

 
4. La cușcuș

Este vorba despre paste minuscule folosite în loc de orez. Nu este deloc dificil să realizezi acest preparat, adăugând ingrediente suplimentare în funcție de ce ți-e poftă să mănânci.
Cușcușul este o sursă bună de vitamine din complexul B, iar prin adăugarea semințelor de rodie vei crește considerabil conținutul de nutrienți al preparatului.

 
5. La o salată de crudități

Salatele de crudități au foarte puține calorii și sunt garnitura ideală atunci când ești la dietă, dar poate nu vrei să folosești mereu aceeași combinație. Pentru momentele în care te simți tentat de alimente hipercalorice, semințele de rodie sunt un remediu rapid pentru a modifica aroma salatei cu care te-ai obișnuit și a da o nouă semnificație dietei. Nu este vorba numai despre interdicții, ci și despre gusturi intense, naturale. Spanacul crud, rucola și migdalele se potrivesc foarte bine cu semințele de rodie, iar la final poți adăuga puțin ulei de măsline extravirgin și suc de lămâie. Dacă nu îți place lămâia oțetul balsamic este o opțiune la fel de gustoasă.

 
6. Cu felii de castravete

Castraveții mențin hidratarea optimă a organismului și favorizează eliminarea toxinelor, dar uneori poți simți nevoia să îi consumi într-o combinație deosebită. Poți începe cu o salată clasică de castraveți, cu felii crocante, ulei de măsline și oțet balsamic, iar la final adaugă 150g de semințe de rodie pentru a savura un preparat dietetic cu totul special.

 
7. Cu budincă de mango

Mango esteo sursă excelentă de vitamina A și vitamina C. Completează gustul dulce cu savoarea semințelor de rodie, iar conținutul de nutrienți va crește rapid.
Savurează un desert plin de vitamine, care nu îți pune în pericol silueta. În loc de chips-uri de ciocolată sau glazuri, semințele de rodie sunt ingredientul care complează această budincă și savoarea exotică.

 
8. În cadrul unui aperitiv

Dacă vrei să eviți pâinea, carnea afumată și alte componente ale aperitivelor clasice, poți combina brânză cu mucegai, felii de măr, boabe de strugure, smochine și semințe de rodie. Optează pentru acest aperitiv sănătos, plin de vitamine, și vei evita consumul excesiv de calorii la felul principal sau desert.

 
9. Cu guaccamole

Avocado este bogat în grăsimi mononesaturate, iar dacă adaugi și semințe de rodie preparatul va conține o doză suplimentară de vitamine și nutrienți. La ocaziile speciale poți adăuga și felii de mango pentru a intensifica aroma preparatului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.