8 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!
8 din 9
8. Găteşte fără foc: Tort cu nucă de cocos şi ciocolată
Ingrediente pentru crustă:
- 1/2 cană migdale amestecate cu nuci braziliene (sau seminţe de floarea soarelui, nuci);- 1/2 cană curmale;
- puţină sare de mare;
- 1/4 linguriţă de scorţişoară;
- 2 linguri cacao pudră.
Se mixează migdalele şi nucile braziliene în robotul de bucătărie, după care se adaugă pe rând curmalele şi restul ingredientelor. Se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.
Ingrediente pentru crema cu nucă de cocos:
- 1 nucă de cocos de mărime medie;- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- puţină zeamă de lămâie;
- apă, cât să permită blenderului să omogenizeze crema.
Se mixează în blender nuca de cocos decojită de pieliţa maronie şi tăiate bucăţele. Se adaugă apa, mierea, zeama de lămâie şi la final uleiurile. Se toarnă peste crustă şi se lasă la frigider 4-5 ore sau peste noapte.
Ingrediente pentru crema de ciocolată:
- 2 avocado;- 4-5 linguri de cacao pudră;
- miere de albine, după gust;
- 2 linguri ulei de cocos topit la abur (sau ulei de palmier);
- 2 linguri unt de cacao topit la abur (sau ulei de palmier);
- apă, dacă este necesar.
Se mixează în blender toate ingredientele şi crema obţinută se toarnă peste stratul cu nucă de cocos, după ce acesta a stat în prealabil la frigider pentru a se întări. Se ornează cu felii subţiri de nucă de cocos sau cu fulgi de cocos.
Poftă bună!
Credit foto: Ioana Maroşan
MAI MULT DESPRE:
desert, cheesecake, reţete tort, tort revelion, tort cu portocale, tort cu căpşuni, reţete desert
Comentarii (2)
Pare un tort din alimente neprelucrate..crude ..bravo ..sanatate maxima :)
Bunesi cu aspect frumos.O sa incercsi eu.
Posteaza comentariu