8 rețete rapide care previn migrenele

Nu te îndrepta automat spre analgezice, dacă ai probleme des cu migrenele. Preparatele cu ingrediente utile pot fi la fel de eficiente pentru combaterea durerilor de cap. Descoperă ce ar trebui să mănânci de acum încolo.
Nu ai cum să vindeci migrenele luând tot timpul ibuprofen. Odată ce se declanșează sunt foarte greu de stopat, cauzând sensibilitatea la lumină, starea de greață, vederea „în ceață” și o durere constantă sau care apare intermitent. În loc să iei mereu pastile îți poți schimba alimentația pentru a preveni migrenele.

 
Iată câteva rețete care te vor ajuta să uiți de migrenele care îți pot strica ziua:

 
1. Supă de morcovi cu ghimbir

Ai 20 de minute la dispoziție și o pungă mare cu morcovi în bucătărie? Nu vei avea nevoie decât de 4 ingrediente pentru a pregăti o supă care diminuează riscul de migrene. Fierbe 500g de morcovi tăiați felii, iar după ce au devenit moi poți adăuga ½ linguriță de ghimbir, o linguriță de unt și 3 linguri de suc de lămâie.
Nu vei uita prea curând gustul plăcut al acestei supe, iar durerile de cap vor apărea mult mai rar.

 
2. Salată de castraveții și arpacaș

Ești obosit după o zi lungă la serviciu? Acționează rapid pentru a preveni durerile de cap preparând o salată din 300g de castraveți, tăiați felii, 10 măsline negre, ½ ceapă roșie și 300g de arpacaș fiert. Finalizează cu suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin.

 
3. Salată de pepene, cu mentă și miere

Este foarte ușor de preparat și are proprietăți analgezice datorită refacerii nivelului optim de hidratare și a echilibrării glicemiei. Combină cubulețe de pepene galben și pepene verde, adaugă 10 frunze proaspete de mentă și amestecă totul cu 3 linguri de miere.
Această salată îți va satisface pofta de dulce, prevenind consumul de ciocolată, care este o cauză frecventă a migrenelor intense. O poți servi chiar și în cadrul petrecerilor pe care le organizezi acasă.

 
4. Supă de sparanghel cu lapte de cocos

Pare o combinație neobișnuită, dar să știi ca are un gust deosebit. Fierbe 500g de sparanghel, apoi adaugă 300ml de lapte de cocos, o lingură de suc de lămâie și pătrunjel și vei servi o nouă variantă de supă, cu proprietăți analgezice și antiinflamatoare.

 
5. Ardei copți cu morcovi la grătar și sirop de arțar

Iată gustarea ideală pentru un plus de fibre, un gust dulce fără exces de zahăr și prevenirea migrenelor. Mai întâi coace ardeii, de preferință roșii.
Continuă cu rumenirea morcovilor la grătar, apoi mixează ingredientele și adaugă 2-3 linguri de sirop de arțar. Dacă simți nevoia de un gust picant poți folosi și ½ linguriță de piper cayenne.

 
6. Varză de Bruxelles și morcovi rumeniți cu oțet balsamic

Dacă îți place varza de Bruxelles acum este momentul să o utilizezi pentru a te simți mereu bine. Rumenește-o la cuptor, apoi combin-o cu morcovi preparați la grătar, merișoare confiate și 2 lingurițe de oțet balsamic.

 
7. Tăieței din dovlecei cu mazăre, sparanghel și vinegretă

Acest preparat cu o nuanță intensă de verde este mult mai util decât orice pastile pentru a opri durerile de cap. Rumenește sparanghelul la cuptor, apoi adaugă mazăre de la conservă și tăieței obținuți din miezul de dovlecel.
Finalizează cu vinegretă și nu vei uita prea curând această gustare care previne migrenele și te ajută să slăbești mai repede.

 
8. Quesadilla vegană cu umplutură de cartofi dulci

Alege quesadilla dintr-un aluat fără gluten pentru a evita durerile de cap, apoi umple-o cu piure de cartofi dulci, cu puțină scorțișoară. Te vei putea concentra mai ușor și nu vei simți mereu nevoia să consumi dulciuri.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.