7 trucuri pentru frăgezirea cărnii de vită

Nu orice bucată de carne de vită va avea textura potrivită pentru a obține rapid o friptură fragedă, însă poți rezolva simplu problema. Testează câteva trucuri pentru frăgezirea cărnii de vită și nu vei mai fi nevoită să renunți la rețetele apreciate de toată familia.
Comanzi adesea friptură de vită la restaurant și ai vrea să o pregătești și acasă pentru cei dragi? În unele cazuri această carne poate fi mai greu de gătit, dar dacă vei aplica lista de trucuri pentru frăgezirea cărnii de vită propuse de tasteofhome.com nu vei avea probleme.
Vei realiza rapid că friptura suculentă și aromată, tocănițele sau umpluturile pe bază de carne de vită nu sunt preparate cu ingrediente secrete, ci este destul de simplu să creezi textura ideală.

 
Iată ce trucuri pentru frăgezirea cărnii de vită poți încerca și tu:

 
1. Bate carnea

Un ciocan de șnițele poate face minuni pentru bucățile de carne dificile, neutralizând fibrele care o fac tare.
Fii atentă, însă, să nu o transformi în piure, ci bate carnea ușor, timp de 2-3 minute.

 
2. Marinează carnea

Dacă îți este teamă că după ce rumenești friptura de vită nu va fi destul de fragedă este foarte util să o marinezi. Folosește ingrediente acide precum sucul de lămâie, oțetul, iaurtul sau sucul de ananas. Cu ajutorul lor vei neutraliza proteinele greu de prelucrat, iar carnea va fi pe jumătate gătită înainte de a o pune pe grătar ori la cuptor. Nu lăsa friptura prea mult timp la marinat pentru că ar putea deveni prea moale. Intervalul ideal este între 30 de minute și 2 ore.

 
3. Nu uita de sare

Indiferent dacă marinezi carnea de vită înainte de a o găti sau nu este esențial să pui sare pe ea înainte de a o include în rețetele tale.
Sarea atrage umezeala din interiorul cărnii, concentrează aromele și creează un aspect rumen în mod natural. Vei vedea efectul de îndată ce carnea devine de un roșu închis, maroniu. Spre deosebire de procedeul de marinare, poți săra carnea de vită cu până la 24 de ore înainte de a o găti.

 
4. Lasă carnea să ajungă la temperatura camerei

Este un lucru foarte important, mai ales dacă bucata de carne pe care ai ales-o nu are decât foarte puțină grăsime. Dacă lași carnea la temperatura camerei timp de 30 de minute după ce ai scos-o din frigider se va pătrunde uniform, fără să se ardă pe margini și să devină foarte tare.

 
5.
Gătește carnea lent, la foc mic

În loc să dai focul mare și să încerci să gătești carnea rapid este mult mai bine să o lași la foc mic pentru a neutraliza colagenul și fibrele musculare care o fac greu de savurat.

 
6. Lasă carnea să se odihnească

Indiferent cât de bine prepari carnea de vită va deveni uscată și tare dacă nu o lași să se odihnească. După ce este gata friptura o poți pune pe un platou, pe care îl vei acoperi 10-15 minute. Pentru tocănițe sau carnea preparată la cuptor poți opri focul și vei lasa vasul acoperit cu un capac. Acest interval permite redistribuirea optimă a aromelor în interiorul fiecărei bucăți de carne, în loc să le pierzi în momentul în care te grăbești să tai carnea.

 
7.
Taie friptura contra fibrei

Toate bucățile de carne de vită au fibre musculare lungi care le străbat. Dacă le vei tăia paralel cu aceste fibre va fi foarte greu să le savurezi în tihnă. Este mult mai util să tai carnea contra fibrei pentru a o desface și secționa foarte ușor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.