Combinarea ingredientelor care necesită o digestie rapidă cu cele cu o digestie înceată nu reprezintă tocmai cea mai bună idee din ceea ce spun specialiștii. Acest lucru va duce la fermentarea mâncărurilor în stomacul tău, afectându-ți întregul corp. Procesul de fermentație poate provoca gaze, inflamații și dureri la nivelul stomacului, dar și probleme intestinale. Iată ce combinații alimentare ar trebui să eviți!
Ce combinații alimentare sunt periculoase pentru sănătatea ta?
În ciuda proprietăților lor grozave, numeroase studii au demonstrat că un consum al anumitor alimente în același timp poate crea disconfort în cazul adulților, iar în ceea ce îi privește pe copii, poate fi fatal. Combinațiile alimentare pot provoca probleme mai grave decât respirația urât mirositoare, pielea uscată, iritațiile, inflamația cronică, somnul prost, nivelul scăzut de energie și problemele cronice de digestie.
Castraveții și roșiile nu ar trebui consumați în același timp, deoarece încep procesul de fermentație atunci când ajung în stomac, iar acidul eliberat în cavitatea abdominală pentru digestie poate cauza numeroase probleme digestive.
De asemenea, combinația de iaurt cu fructe în timpul dimineții nu este recomandată, deoarece îți va încetini metabolismul. Iar adăugarea ananasului în iaurt poate stimula ingredientele active care provoacă adesea toxiinfecția alimentară.
Iată câteva combinații alimentare pe care ar trebui să le eviți:
1. Fructe după ce ai mâncat
Fructele au nevoie de o perioadă îndelungată pentru a fi digerate și nu ar trebui să stea niciodată foarte mult timp în stomac. Consumul lor după ce abia ai mâncat poate duce la refluxul gastrointestinal și la alte probleme digestive.
2. Macaroane cu brânză
Această combinație este destul de populară, însă este una care ar trebui evitată. Macaroanele au un conținut bogat de amidon, care are un timp de digestie diferit față de proteine, așa că această diferență de timp va duce la fermentație și la alte probleme digestive.
3. Omletă cu brânză și carne
Este un preparat ideal pentru milioane de oameni, însă ar trebui să eviți prea multe proteine în același preparat. Încearcă să alegi un singur tip de proteine pentru fiecare masă.
4. Suc de portocale cu pâine sau tăiței
Nu ar trebui să combini niciodată sucul de portocale cu pâine sau tăiței, deoarece conținutul de acid necesar pentru a digera sucul poate distruge enzima responsabilă pentru digestia amidonului.
5. Legume cu brânză
Dacă vei combina aceste alimente, nu vei face decât să provoci balonare.
6. Pepene roșu cu pepene galben
Aceste fructe au fost destinate consumului individual, nu în combinație cu orice alt fruct.
7. Banane și lapte
Această combinație de ingrediente îți va încetini semnificativ digestia, așa că este mai bine să o eviți.