6 beneficii pentru sănătate ale laptelui de soia

Laptele de soia, cu o consistenţă densă şi un gust delicios, este bogat în calciu, vitamina D şi are numeroase beneficii pentru sănătate.

O cană de lapte de soia conţine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi saturate), 6-10 grame de proteine, 1-5 grame de zahăr, conform site-ului fitnea.com, citat de agenția Mediafax.

Laptele de soia îmbunătăţeşte profilul lipidic


Cea mai importantă proprietate a laptelui de soia este capacitatea de a îmbunătăţi profilul lipidic din sânge. Spre deosebire de laptele de origine animală, bogat în colesterol şi grăsimi saturate, grăsimile din laptele de soia sunt în cea mai mare parte nesaturate şi fără colesterol.

Acizii graşi polinesaturaţi şi mononesaturaţi din soia inhibă transportarea colesterolului în fluxul sangvin. Acest efect combinat transformă laptele de soia în băutura ideală pentru persoanele cu colesterol ridicat şi un istoric familial de boli cardiovasculare.

Laptele de soia întăreşte vasele de sânge

Acizii graşi omega 3 şi 6, precum şi fitoantioxidanţii din soia protejează vasele de sânge de hemoragii şi distrugerea ţesuturilor.
Aceşti compuşi se prind de vasele de sânge şi împiedică formarea depozitelor de colesterol şi atacul radicalilor liberi.

Laptele de soia favorizează pierderea în greutate

Laptele de soia are un conţinut mai redus de zahăr decât laptele obişnuit. Laptele de vacă are aproximativ 11 grame de zahăr la o cană, în timp ce laptele de soia are doar 6 grame. Acizii graşi mononesaturaţi regăsiţi în laptele de soia inhibă absorbţia grăsimii din intestine, ceea ce accelerează pierderea în greutate.
În plus, laptele de soia, bogat în fibre, menţine pentru mai mult timp senzaţia de saţietate.