6 alimente pentru oase mai puternice

Odată cu înaintarea în vârstă, oasele noastre devin tot mai fragile. Ca să încetineşti acest proces ai la îndemână o armă puternică: alimentaţia corectă. Pentru oase mai puternice trebuie să faci alegeri alimentare sănătoase.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos puternic:

La copii şi adolescenţi:

  • 0-6 luni - 300-400 mg/zi;
  • 7-12 luni - 400 mg/zi;
  • 1-3 ani - 500 mg/zi;
  • 4-6 ani - 600 mg/zi;
  • 7-9 ani - 700 mg/zi.
  • 10-18 ani - 1.300 mg/zi.

În cazul femeilor:

  • 19 ani până la menopauză - 1.000 mg/zi;
  • postmenopauză - 1.300 mg/zi;
  • în timpul sarcinii - 1.200 mg/zi;
  • în timpul alăptării - 1.000 mg/zi.

Bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 65 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic, iar cei trecuţi de vârsta de 65 de ani de 1.300 mg/zi.

Nu uita de vitamina D care favorizează absorbţia calciului din alimente. Vitamina D se formează prin expunerea la razele soarelui. Mai poate fi obţinută din alimente precum: peşte gras, somon, sardine, ouă, ficat, cereale.