Problemele cu digestia apar din cauza faptului că enzimele digestive și sucurile biliare, responsabile cu digerarea alimentelor, nu reușesc să facă față excesului alimentar. De aceea trebuie să cunoşti câteva soluţii practice şi care acţionează rapid, scăpându-te de balonare şi de starea de prea plin.
1. Consumă seminţe de fenicul
Dacă ai nevoie de un remediu rapid pentru balonare si gaze, celebrul Dr. Oz îţi recomandă seminţele de fenicul. Mestecă 1/2 linguriţă cu seminţe de fenicul înainte de fiecare masă.
2. Consumă ceaiurile care te scapă de balonare
Ceaiul verde stimulează tranzitul intestinal
Ceaiul verde te poate ajuta să combaţi constipaţia, întrucât contribuie activ la descompunerea alimentelor. În plus, acesta reduce aciditatea sucurilor gastrice şi are efect antiinflamator.
Ceaiul de muşeţel calmează crampele intestinale
Are proprietăţi antiseptice şi antispastice, reducând astfel iritaţia intestinelor. Efectul său calmant ameliorează balonarea şi reduce gazele intestinale. Mai mult de atât, reglează secreţia de sucuri digestive şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.
Ceaiul de ghimbir combate orice disconfort digestiv
Ameliorează orice problemă digestivă. Constipaţia, balonarea, arsurile digestive sau diareea nu au nicio şansă în faţa acestuia. În afară de îmbunătăţirea tranzitului intestinal, ghimbirul ajută la detoxifierea organismului.
Ceaiul de mentă reduce senzaţia de balonare şi tratează toxiinfecţiile alimentare
Activează enzimele gastrice astfel încât să descompună mâncarea ingerată şi reduce astfel senzaţia de balonare.
Ceaiul de păpădie ameliorează tranzitul intestinal
Acesta grăbeşte digerarea grăsimilor şi combate astfel constipaţia. În plus, are şi efect diuretic, nu doar purgativ si ajută la detoxifierea organismului.
Ceaiul de chimen reduce balonarea
Digestia lentă şi balonarea pot fi tratate cu ajutorul ceaiului de chimen, care combate flatulenţa şi stimulează enzimele pancreatice.
Ceaiul de oregano sau de măghiran tratează infecţiile digestive
Cele două plante înrudite sunt foarte eficiente în tratarea toxiinfecţiilor alimentare, datorită proprietăţilor lor antibacteriene. Ceaiurile făcute din aceste plante stimulează digestia şi facilitează tranzitul intestinal, fiind eficiente şi în detoxifierea organismului.