5 idei de aperitive deosebite şi sănătoase pentru petrecerea de Revelion

Rulourile de dovlecel, cu brânză ricotta şi muguri de pin recomandate de celebrul bucătar Gordon Ramsay vor uimi invitaţii.

Vrei ca anul acesta să prepari aperitive delicioase şi sănătoase pentru petrecerea de Revelion? Eva.ro îţi recomandă câteva reţete rapide cu ajutorul cărora îţi vei surprinde plăcut invitaţii, dar vei avea timp şi să te pregăteşti de petrecere.

1. Rulouri de dovlecel, cu brânză ricotta și muguri de pin (reţetă Gordon Ramsay)


Ingrediente:

  • doi dovlecei subțiri;
  • 250 gr. brânză ricotta sau brânză proaspătă de vacă;
  • 150 gr. sâmburi de pin sau alune de pădure;
  • ulei de măsline;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • câteva frumze de busuioc proaspăt;
  • sare;
  • piper.


Mod de preparare:

Dovleceii se taie in fășii subțiri, longitudinale, folosind un dispozitiv de curățat legume. Se pun la marinat pe o tavă pentru o jumătate de oră, stropindu-se pe ambele părți cu ulei de măsline, sare și piper.
În brânză se adaugă puțin ulei extravirgin de măsline și zeama de la jumătatea de lămâie și se amestecă pentru omogenizare.
Frunzele de busuioc se rulează și se toacă o singură dată, nu foarte mărunt și apoi se încorporează în pasta de brânză.
Sâmburii de pin se prăjesc într-o tigaie neaderentă până încep să devină aurii.

Atenție, nu-i lăsați supravegheați pentru că se pot arde foarte ușor. Apoi sămburii se amestecă cu brânză până formează un compus omogen.
Se iau fâșiile de dovlecel, se pun cu partea mai subțire spre interior și se pune o linguriță din amestecul de brânză și sâmburi de pin la 1 cm față de marginea fășiei de dovlecel. Apoi se rulează obținându-se astfel un mic rulou. Se pun pe o farfurie si se stropesc cu puțin ulei de măsline și oțet balsamic. 

 

 

2. Bruschete cu brânză de capră, ardei copți și nuci


Ingrediente:

  • o baghetă de pâine frațuzească;
  • 250 gr. ardei copți, tăiați fâșii subțiri;
  • 250 gr. de brânză de capră tartinabilă;
  • 50 gr. miez de nucă, mărunțit;
  • 1 cățel de usturoi;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel;
  • ulei de măsline;
  • oțet balsamic.

 
Mod de preparare:

Bagheta se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime și se pune într-o tavă la cuptor timp de 5 minute.

După ce feliile de pâine s-au rumenit pe margini, se scot din cuptor. Se freacă fiecare felie de pâine cu cățelul de usturoi.
Ardeii se taie în fâșii subțiri și se asezonează cu ulei de măsline, oțet balsamic și pătrunjel. Se amestec miezul de nucă și se amestecă pentru omogenizare.
Se întinde brânză pe feliile de pâine, se pune deasupra o lingură din amestecul de ardei copți și nucă și se mai poate presăra puțin pătrunjel.




3.Tartine Primavera

 
Ingrediente:

  • o baghetă de pâine simplă sau cu seminţe;
  • hummus, preparat în casă sau cumpărat;
  • 200 gr. roşii uscate la soare, conservate în ulei;
  • 100 gr. lăstari de mazăre;
  • sare de mare;
  • ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare:

Pâinea se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime. Se ung cu hummus, iar deasupra se pun roşiile şi lăstarii de mazăre. Se asezonează cu ulei de măsline şi sare de mare.

 




4. Vinete cu mozarella


Ingrediente:

  • 2 vinete de mărime potrivită;
  • 150 gr. Mozarella;
  • 50 gr.
    parmezan;
  • ulei de măsline;
  • 100 ml. pasată de roşii;
  • busuioc proaspăt.

   
Mod de preparare:

Vinetele se taie în felii de aproximativ jumătate de cm grosime şi se pun într-o tigaie grill. Se   coc pe ambele părţi până se înmoaie.
Mozarrella se taie în cubuleţe mici.
Urmează să puneţi alternativ o felie de vânătă, peste care adăugaţi câteva cubuleţe de mozarella, o lingură de pasată de roşii, parmezan şi busuioc. Repetaţi de 3 ori această alternanţă şi veţi obţine câteva turnuri pe care le puneţi într-un vas de sticlă termorezistentă şi le daţi la cuptor pentru 15 minute.

 




5. Ciuperci umplute cu ricotta


Ingrediente:

  • o jumătate de kg. de ciuperci mici;
  • 200 gr. de brânză ricotta sau brânză proaspătă de vacă;
  • 100 gr. de parmezan;
  • 50 gr. pesmet;
  • ulei de măsline;
  • o lămâie;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Se amestecă brânza ricotta cu jumătate din cantitatea de parmezan răzuit, pătrunjel tocat, şi coaja de la jumătate de lămâie, se adaugă sare şi piper şi se amestecă până se omogenizează.
Ciupercile se curăţă şi se scobesc la interior ca să obţinem mici coşuleţe care vor fi umplute cu amestecul de brânză.
Se ia o tavă non-aderentă, se stropeşte cu puţin ulei şi se aşează ciupercile umplute în ea.

Deasupra fiecărei ciuperci se presară puţin pesmet pentru obţinerea unei texturi crocante iar deasupra se pune restul de parmezan.
Se dă la cuptor pentru circa 20 de minute.