Majoritatea studiilor au arătat că micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei pe care nu este bine să o ratezi. Motivele sunt multe, dar printre cele mai cunoscute se referă la faptul că dacă nu sari peste micul dejun reuşeşti să te menţii la o greutate corporală normală şi dacă alegi anumite alimente poţi să previi îmbătrânirea prematură a pielii.
Combinaţiile şi alegerile pe care le faci la micul dejun te pot ajuta să ai un ten mai curat şi să previi apariţia prematură a ridurilor, potrivit specialiştilor citaţi de publicaţia The Huffington Post.
Iată ce să mănânci la micul dejun ca să nu îmbătrâneşti:
1. Afinele
Conţin o multitudine de nutrienţi care aduc beneficii pentru pielea ta, împiedicând apariţia prematură a ridurilor. Datorită polifenolilor, afinele te protejează şi împotriva cancerului, a bolilor de inimă şi a diabetului.
O altă cercetare recentă apărută în publicaţia Circulation: Journal of the American Heart Association arată că femeile care obişnuiesc să consume multe afine şi căpşuni au un risc cu 32% mai mic de a face atac de inimă.
2. Terciul de ovăz
Studiile din ultimii ani au arătat clar legătura dintre consumul de terci de ovăz şi reducerea nivelului de colesterol rău. Pe lângă conţinutul ridicat în fibre care este esenţial pentru o digestie bună, ovăzul conţine antioxidanţi care protejează celulele, conferind o piele elastică şi mai puţine riduri.
3. Ouăle
Chiar dacă au fost asociate cu creşterea colesterolului rău, studiile arată că persoanele sănătoase care consumă un ou pe zi nu au constatat niciun efect negativ. Ouăle sunt potrivite la micul dejun, deoarece conţin multe vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, colină, biotină, acid folic) cu rol important pentru sănătatea întregului organism. De asemenea, îţi protejează ochi de apariţia diverselor probleme care apar odată cu înaintarea în vârstă.
4. Ceaiul verde
Conţine antioxidanţi care previn îmbătrânirea pielii, precum şi substanţe care te protejează de cancer, luptă cu ridurile şi stimulează regenerarea pielii.
5. Grepfrutul
Este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce pentru siluetă şi pentru inimă. Grepfrutul reduce nivelul de colesterol rău şi trigliceridele, dar în acelaşi timp generează o creştere a colesterolului bun. Consumă-l cu grijă atunci când iei un anumit tratament medicamentos, deoarece interacţionează cu foarte multe medicamente.