5 alimente care produc reacții ciudate în corp

Te-ai întrebat vreodată de ce te simți balonat după ce mănânci anumite alimente? Sau de ce uneori urina miroase ciudat? Aceste alimente care produc lucruri ciudate în corp!
Mâncarea pe care o consumi influențează felul în care arăți și te simți iar uneori face ca organismul să aibă reacții ciudate. Dacă ești alergic la anumite alimente, după consumarea lor poate să se declanșeze o reacție adversă, manifestată prin curgerea nasului sau mâncărimi. Iar dacă ești alergic la anumite alimente, reacțiile pot să fie mult mai grave. Iată mai jos câteva reacții ciudate pe care organismul le poate avea după ce mănânci unele alimente.


5 alimente care produc lucruri ciudate în corp


Usturoiul poate îmbunătăți mirosul corporal

Toată lumea știe că mirosul de usturoi poate alunga până și vampirii. Dar ceea ce știe puțină lume este că poate modifica și felul în care miroase corpul nostru și nu neapărat în rău.
Un studiu publicat în februarie 2016 de publicația Appetite a arătat că usturoiul poate îmbunătăți mirosul corporal al bărbaților. În acest studiu, femeile au acordat o notă mai mare pentru mirosul corporal al bărbaților care mâncaseră patru căței decât celor care nu mâncaseră deloc. Usturoiul are proprietăți antibacteriene care contribuie la eliminarea bacteriilor responsabile de mirosul urât.


Alimentele bogate în fibre provoacă flatulență

Se pare că este adevărat: fasolea chiar provoacă flatulență. Și nu este singurul aliment responsabil de această situație neplăcută: și alte legume bogate în fibre, cum sunt conopida, broccoli sau varza, au același efect dar și cerealele integrale (cum este ovăzul) pot cauza flatulență.
Acest lucru se întâmplă din cauza bacteriilor prezente în intestine care se hrănesc cu fibre și care produc gaze în timpul procesului digestiv și cum aceste alimente sunt mai greu de digerat pentru organism, ele pot crea o cantitate mai mare de gaz decât de obicei. Dacă nu obișnuiești să mânânci o cantitate mai mare de fibre, creșterea bruscă a aportului de fibre poate determina o accentuare a senzației de balonare și flatulență.


Sfecla înroșește culoarea urinei

Dacă sesizezi că urina ta are o culoare roșiatică, înainte de a merge la doctor, gândește-te dacă ai mâncat sfeclă în ultimele 48 de ore? Se poate întâmpla ca, după consumul unei cantități mai mari de sfeclă, pigmentul de culoare al acesteia să coloreze urina într-o nuanță de roșu. Acest lucru se întâmplă din cauza unui compus numit betacianină, care poate ajunge în urină, dacă acidul din stomac nu este suficient de puternic pentru a-l dizolva.


Morcovii pot da o nuanță portocalie pielii

Poți glumi pe seama copiilor, spunându-le că dacă mănâncă mulți morcovi se vor transforma într-un morcov. De fapt nu devii portocaliu dar pielea capătă o nuanță gălbuie, în special pielea de pe palme, de pe tălpi și de pe față.
Această schimbare poartă numele de hipercarotenemie și poate apărea și care urmare a consumării unei cantități mari de alimente care conțin vitamina A, cum este cazul dovleacului. De unde știm câți morcovi să mâncăm? Asta depinde de ritmul în care organismul nostru metabolizează betacarotenul.


Sparanghelul poate modifica mirosul urinei

Probabil știi că este posibil ca urina să capete un miros pătrunzător după ce mănânci sparanghel dar acest lucru nu se întâmplă tuturor celor care mănâncă această legumă. Acest miros este produs de un compus, care prin ingerare este descompus într-un produs similar cu sulful, uneori chiar și după numai 15-30 de minute de la consumarea sparanghelului. Totuși, se pare că între 20 și 40% dintre oamenii nu sesizează acest miros pătrunzător și nici nu-l produc așa că, poți să te consideri norocos dacă te numeri printre ei.