Pe lângă evitarea alimentelor bogate în grăsimi şi a celor rafinate, introducerea anumitor alimente în dieta de zi cu zi îţi poate fi de mare folos. Iată 5 dintre alimentele care, potrivit nutriţioniştilor, sunt eficiente în combaterea celulitei.
1. Peşte. Măreşte consumul de peşte (somon, ton, sardine, macrou) pentru a beneficia de acizii graşi esenţiali. Aceştia ajută la îmbunătăţirea texturii pielii şi o tonifică.
2. Lactate degresate. Conţinutul ridicat de vitamine şi calciu este benefic pentru întregul organism, cât şi pentru piele. În ciuda acestor beneficii specialiştii recomandă consumul moderat.
3. Legume şi fructe. Atât legumele cât şi fructele sunt importante pentru o dietă echilibrată. Optează pentru cele proaspete, pentru un conţinut mai mare de antioxidanţi. Sunt recomandate citricele, roşiile, pătrunjelul, căpşunile şi ardeii graşi, deoarece au un conţinut bogat de vitamina C, care contribuie la menţinerea colagenului, conferind elasticitate pielii.
4. Nuci. Reprezintă sursă importantă de proteine, fibre şi grăsimi "bune". În plus, sunt foarte săţioase şi te ajută să mănânci mai puţin.
5. Ceaiul verde. Studiile efectuate în laborator pe cobai arată că ceaiul verde blochează asimilarea grăsimilor şi ţine departe kilogramele.
Ce mai poţi face împotriva celulitei?
- Optează pentru o dietă uşor hipocalorică, dar echilibrată nutriţional şi bogată în apă, fructe, legume, fără multă sare, zahăr, aditivi artificiali şi arome sintetice;
- Nu sări peste micul dejun care trebuie să conţină proteine, grăsimi, ouă şi brânzeturi;
- Consumă 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile carbogazoase, fresh-urile şi alcoolul în exces;
- Nu mânca în grabă;
- Respectă programul de somn;
- Limitează cât mai mult consumul de dulciuri şi alimente rafinate.