Sfecla roșie, broccoli și cartofii dulci stau la baza acestor rețete pentru detoxifierea ficatului. Ele furnizează potasiu, un mineral care favorizează eliminarea toxinelor și creează un mediu alcalin în corp, precum și fibre solubile care stimulează secreția bilei și insolubile care reglează tranzitul intestinal.
Un ficat care nu funcționează corect nu va reuși să filtreze aceste substanțe toxice, iar odată cu pătrunderea lor în sânge crește riscul de apariție a bolilor grave.
Consumând anumite legume și plante recunoscute pentru efectul lor detoxifiant poți să ajuți ca ficatul tău să funcționeze corect.De asemenea, un condiment pe care trebuie să-l folosești cât mai des în preparatele tale este turmericul. El conține curcumină, o substanță care regenerează celulele ficatului, împiedicând toxinele și alcoolul să se transforme în compuși periculoși care afectează ficatul.
3 rețete pentru detoxifierea ficatului
1. Supă detox de sfeclă roșie
Sfecla roșie este una dintre cele mai importante legume cu efecte spectaculoase asupra ficatului. Ea curăță în mod natural sângele, ajutând astfel ficatul să funcționeze perfect și să producă nutrienții necesari pentru sănătatea corpului.
Ingrediente pentru supa detox de sfeclă roșie
3 bucăți de sfeclă roșie
2 morcovi tăiați mărunt
1 ceapă tăiată mărunt
2 căței de usturoi
1 praz mai mic tocat mărunt
1 lingură cu ulei de cocos presat la rece
2 căni cu apă caldă
1/4 linguriță cu sare de mare
1 lingură cu semințe de chia, floarea-soarelui și dovleac
1 linguriță cu crema de cocos (smântână de cocoș) pentru ornat
Mod de preparare:
Sfecla roșie se spală și se pune la fiert 30 de minute într-o cratiță cu multă apă. Apoi se scurge, se lasă la răcit și se curață de coajă.
Într-o cratiță se călesc legumele în uleiul de cocos timp de 5-7 minute, se adaugă sfecla tăiată și apa caldă, după care se pasează totul cu un blender de mână.
Se condimentează supa, se toarnă în castroane, se ornează cu smântână de cocos și cu mixul de semințe.